Ciutadans insisteix en despenjar l’estelada dels ajuntaments de Vic i Manlleu

La formació taronja entra instàncies després d’una sentència del TSJC

La façana de l'ajuntament de Vic, amb l'estelada, el llaç groc i la pancarta.
La façana de l'ajuntament de Vic, amb l'estelada, el llaç groc i la pancarta. | Aj. de Vic
Redacció
02 d'agost del 2018
Ciutadans (Cs) insisteix en despenjar l’estelada dels ajuntaments de Vic i Manlleu. Tal com informa la formació taronja a través de xarxes, han registrat una instància perquè arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que prohibeix la col·locació d'una bandera estelada en una plaça de Sant Cugat del Vallès. 

En la resolució, el tribunal sosté que aquesta bandera "constitueix un símbol de la reivindicació independentista d'una part dels ciutadans catalans representats per una part dels partits polítics" i no té reconeixement legal vàlid com a "símbol oficial de cap administració territorial", de manera que resulta "obvi" que el seu ús "només pot ser qualificat de partidista".

La sentència, que respon una denúncia de Societat Civil Catalana (SCC), assegura que l'exhibició “a l’espai públic" de qualsevol "element" que "representa una opció política" és il·legal, perquè vulnera el principi d'"objectivitat" i de "neutralitat institucional".

Ciutadans ja va presentar un escrit a finals de maig a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya demanant que es retiri la “simbologia partidista” d’una trentena de municipis d’Osona i del Vallès Oriental. Entre aquests hi constaven el de Vic i Manlleu.
Arxivat a