El Grupo Jorge defensa que la signatura de contractes ja ha començat i preveu que s'allargui fins al setembre

Fonts de l'empresa assenyalen que la companyia vol "fer les coses bé"

Els treballadors que han intentat entrar a treballar sense èxit a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga
Els treballadors que han intentat entrar a treballar sense èxit a l'escorxador de Santa Eugènia de Berga | Josep M. Montaner
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:49h
El Grupo Jorge ha confirmat que la signatura de contractes a Le Porc Gourmet ja ha començat. Fonts de l'empresa han assenyalat a l'ACN que la companyia ara vol "fer les coses bé" i el seu objectiu és complir allò que es va acordar en el pacte a què es va arribar amb el sindicat CCOO fa un parell de setmanes per a la laboralització d'aquells que fins ara estaven en règim de cooperativa.

Entre els treballadors de l'escorxador osonenc de Le Porc Gourmet i els de The Fortune Pig a Mollerussa sumen al voltant de 1.500 persones a qui cal regularitzar i donar d'alta al règim general de la Seguretat Social. Els tràmits no són automàtics i es preveu que s'allarguin fins el 15 de setembre.

Sense èxit, alguns dels treballadors acomiadats durant el conflicte s'han personat a Le Porc aquest dimecres al matí per reclamar informació sobre la seva readmissió. L'empresa ha assenyalat que la llista que té Inspecció de Treball "amb noms i cognoms" amb els cooperativistes que van ser acomiadats es regularitzaran.

Segons l'empresa, els acomiadats ara tenen dues opcions: o esperar que els truquin o tornar-se a donar d'alta d'una de les cooperatives i que, tal com es recull en el pacte, passin a formar part de la bossa de cooperativistes pendents de regularitzar.
 

Alguns treballadors ja s'han reincorporat al món laboral i no volen tornar a posar els peus a Le Porc Gourmet. Foto: Josep M. Montaner