Tona prepara una Festa Major amb les havaneres com a protagonistes

Obeses amb el tonenc Arnau Tordera al capdavant encapçalaran el cartell del Concert Jove

Boneu, Capell, Salom i Poveda, durant la roda de premsa.
Boneu, Capell, Salom i Poveda, durant la roda de premsa. | Carles Fiter
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:09h
Tona ja ho té tot a punt per a la Festa Major. I un dels plats forts de la festivitat és el tercer Festival d'havaneres "Gent de Terra Endins". Un acte que, en la seva tercera edició, arriba més que consolidat. Així ho destacava l'alcalde de Tona, Josep Salom, durant la presentació de la Festa Major. "No és habitual que en un indret com Tona, al mig de la plana, tingui tant d' èxit un festival d'havaneres", deia l'alcalde, apuntant que és més típic "de la costa".

En aquest sentit, remarcava que en "només tres anys s'ha consolidat com a oferta cultural i artística d'un gènere que és molt popular i desconegut alhora". L'èxit l'atribueixen a la qualitat, la professionalitat i la diversitat que hi ha en les propostes. Enguany actuaran al certamen Neus Mar, Port Bo, Grup Xarxa i també el cor Bonaire.

Un festival d'havaneres "diferent"

El primer any, el parc de les Feixetes se'ls va fer petit. En la segona edició es va traslladar al Camp de les Lloses, on hi van anar unes 1.500 persones aproximadament. El tercer festival segueix apostant per la qualitat i per la diversitat de gèneres que toquen les havaneres. "Volem donar a conèixer l'havanera poc coneguda de la gent que no va anar a Cuba", deia Bernat Capell, director artístic, destacant "el toc diferent" del certamen tonenc. Alhora també volen que enguany es doni a conèixer "el món de la dona" en les havaneres.

D'altra banda, en aquesta edició hi haurà un programa de mà perquè els assistents puguin seguir el festival. Cal destacar que posarà punt final a la vetllada, La bella Lola i Un llop de mar de Ramon Carreras. En aquest sentit, Capell va remarcar que es volen tenir un record per Carreras, ja que és "un clàssic de les havaneres" i que va ser el primer d'escriure-les en català.

Obeses, al concert Jove

Pel que fa als altres actes de Festa Major segueixen l'estructura similar als darrers anys. Diàriament hi ha una activitat per al públic familiar i infantil. Així ho explicava la regidora de Cultura i Festes, Lourdes Boneu, destacant l'espectacle familiar en grups reduïts amb El secret de la Nanna. A més, Boneu remarcava el pregó a càrrec de Lloll Bertran "com un plat fort per obrir la festa".

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Marc Poveda, apuntava que es van recollir propostes de les jornades reflexió i se n'han incorporat dues: concert d'electrònica i concert de grups locals i comarcal. En aquest sentit, Poveda va destacar el concert d'Obeses, amb el vocalista tonenc Arnau Tordera al capdavant. També hi actuarà Sra. Karma i Eskerda d'Osona.

A la programació no hi falta la Festa de l'Escuma, la Marató de Balls de Saló, la Holi Party, el Correfoc, el concert de Festa Major amb l'Orquestra Maravella o el tradicional Ball del Confetti. "Tothom té el seu espai i el seu espectacle", concloïa Boneu. També s'han engegat campanyes per evitar el sexisme i l'abús d'alcohol durant la festa. De fet, també es reforçaran els dispostius de seguretat.

Una Festa Major, amb llaç groc

Salom va remarcar que celebren una Festa Major amb llaç groc. "M'agradaria que tothom porti dos llaços grocs: un al cor i un altre a la solapa ben visible" per tenir "un record pels que se l'han jugat per tots nosaltres".
 

Consulta tota la programació del Festival d’havaneres “Gent de Terra Endins”

Consulta tota la programació de la Festa Major

Arxivat a