​Mundó i Homs, nous assessors jurídics de la Generalitat

El Govern incorpora els osonencs com a membres de la Comissió Jurídica Assessora

Francesc Homs i Carles Mundó, en una imatge d'arxiu.
Francesc Homs i Carles Mundó, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 10:01h
Els exconsellers Francesc Homs i Carles Mundó tornaran a la Generalitat com a membres de la Comissió Jurídica Assessora de la Presidència. Així ho anunciava aquest dimarts la portaveu del govern, Elsa Artadi: "Els nomenaments són positius, per la seva doble condició d'advocats en exercici i pel seu ampli coneixement de les institucions del país".

Els dos advocats formaran part d'un òrgan consultiu que està integrat per quinze membres i vetlla perquè l'administració de la Generalitat i els ens locals actuïn d'acord amb la llei. El Govern en nomena els membres per a un període de 6 anys, renovable per un altre període de sis anys.

Mundó va ser conseller de Justícia entre el 2016 i el 2017, durant el govern de Puigdemont. Va ser cessat per l'aplicació de l'article 155 i se'l va processar per desobediència i malversació. El gurbetà va passar una trentena de dies a la presó d'Estremera. Va deixar la política després de les eleccions del 21 de desembre, en les quals es va presentar dins les llistes d'ERC.

D'altra banda, Homs va ser conseller de Presidència entre el 2012 i 2015 durant el govern de Mas. El Tribunal Suprem el va inhabilitar a més d'un any a excercir com a càrrec públic per un delicte de desobediència per la consulta del 9-N. El taradellenc ha seguit col·laborant en l'estratègia jurídica dels presos i dels exiliats.