La unitat canina dels Mossos visita la Llar Residència d'Osonament a Manlleu

El K9 fa una demostració amb quatre gossos

Durant la demostració de la unitat canina
Durant la demostració de la unitat canina | Osonament
Redacció
31 de juliol del 2018
Quatre gossos de la unitat canina dels Mossos d'Esquadra van visitar aquest dilluns la Llar Residència d'Osonament a Manlleu. Tal com expliquen en una nota, un dels agents els va explicar quines són les tasques principals dels cans, com en la recerca de persones desaparegudes, en la recerca d'estupefaents o en la recerca d'explosius. I en cadascun dels casos el gos assenyala el que ha trobat d'una manera diferent. La recompensa per una troballa és sempre una joguina.

Precisament al mateix jardí de la residència es va fer una demostració perquè els presents poguessin veure de primera mà com treballen els gossos. La visita a la Llar Residència s'ha pogut realitzar gràcies a les gestions de la regidora de l'Ajuntament de Manlleu, Carme Trillas, que també forma part del patronat d'Osonament.

Segons la directora de la residència, Inés Barenys, "així com impulsem activitats perquè els residents es vinculin a la comunitat, també és important que la comunitat entri a la llar i si és amb activitats com aquesta, en què tant els usuaris com els propis professionals podem viure una experiència diferent i aprendre, encara molt millor. A més, l'activitat amb gossos és molt terapèutica per les persones amb problemes de salut mental i gaudeixen molt".
 
Arxivat a