Els treballadors de Le Porc Gourmet celebren ser reconeguts com a empleats del Grupo Jorge

També han aprofitat per denunciar la "gran opacitat" de l'empresa, CCOO i Treball a l'hora de signar l'acord

La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet
La primera vaga de treballadors a Le Porc Gourmet | Josep M. Montaner
Redacció
30 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:33h
Els ara ja empleats de Le Porc Gourmet han celebrat aquest diumenge que se'ls hagi reconegut com a treballadors del Grupo Jorge. Ho han fet a través d'un comunicat que també ha signat Càrnies en Lluita, la Coordinadora Obrera Sindical (COS) i Càritas.

En aquest manifest s'han mostrat orgullosos de la seva lluita i l'actuació d'Inspecció de Treball, que han "obligat" a l'empresa a reconèixer l'evident relació laboral que existia entre els treballadors i el Grupo Jorge.  

Entre d'altres demandes, l'assamblea de treballadors ha demanat "màxima fermesa" en la reclamació de les cotitzacions de la Seguretat Social que deu Grupo Jorge i que s'imposin les sancions corresponents "amb la màxima fermesa i amb totes les seves conseqüències". 

Els treballadors també denuncien la "gran opacitat" amb què s'ha mediat el procés de laboralització dels cooperativistes i de l'impediment d'intervenció en les negociacions amb l'empresa mitjançant l'assemblea de treballadors i treballadores. El manifest denuncia que CCOO s'atribueix el paper de representant dels treballadors "saltant-se els principis democràtics i qüestionant la legitimitat del Comitè d'Empresa que resulti elegit democràticament".

Per això, els treballadors de Le Porc Gourmet exigeixen la convocatòria d'eleccions sindicals el mes de setembre i que sigui el comitè qui es faci càrrec de la representació democràtica dels treballadors. 

Tot i això, l'assemblea valora molt positivament la readmissió de les persones a les que es va acomiadar per haver-se negat a signar un nou canvi de cooperativa.