L'economia social i solidària té un cita aquest dissabte a Manlleu

Entitats i cooperatives es reuniran a la segona edició de l'alTERna't

Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't
Durant la presentació de la segona edició de l'alTERna't | Dies d'Agost
Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:30h
La segona edició de l'alTERna't, la Mostra d'Economia Social i Solidària de Manlleu, torna aquest dissabte, 28 de juliol, a l'Embarcador del Ter. Es presenten algunes novetats respecte a la primera edició. Una d'aquestes és que, més enllà de la mostra i de les activitats lúdiques, hi haurà una mena d'speak corner, on representants de diferents entitats hi faran microxerrades de no més de 15 minuts sobre temes d'allò més diversos relacionats amb les economies alternatives que no tenen tanta visibilitat com d'altres models. Hi haurà des d'una microxerrada sobre «En bici per Manlleu (mobilitat sostenible i ecoturisme al mercat social de Manlleu)», a càrrec de Biciclot, a una altra sobre habitatge cooperatiu a càrrec de la CONFAVC o una de consum conscient i joguines amb Nonaina Nadons.

D'altra banda, també hi haurà una Install Party que dona la possibilitat de canviar-se in situ i en aquell mateix moment de companyia telefònica, energètica o d'assegurances. Cal portar, això sí, un dels últims rebuts de la companyia actual, el número de compte corrent i el DNI. Les Install Party són una de les fórmules que més èxit estan tenint en els últims mesos en les diferents mostres d'economia social i solidària que s'estan fent arreu del país. Més Opcions és la cooperativa que facilita el canvi.

Després d'una primera edició on les entitats que hi van participar eren bàsicament de Manlleu, en la d'aquest dissabte la mostra s'obre a cooperatives i associacions sense ànim de lucre de la resta de la comarca, en un procés que busca convertir el certamen manlleuenc en un referent a nivell comarcal en l'àmbit de l'economia social i solidària. Tot plegat, també de la mà, com en la primera edició, de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

Altres activitats

Aquesta no serà l'única activitat present a la mostra. Hi haurà el circuit de bicicletes a càrrec de la cooperativa Biciclot; un circuit d'slackline dinamitzada pels joves que han participat a l'activitat Som Cims. També es podrà jugar amb els "jocs de carrer" fabricat amb material reciclat de la deixalleria de Manlleu. La gastronomia també tindrà el seu paper en l'alTERna't amb diferents productes ecològics i de proximitat de cooperatives de la comarca.

L'organització de l'alTERna't va a càrrec de la Xarxa d'Economia Social i Solidària (XESS) de Manlleu i de l'Ajuntament de Manlleu, en el marc de les seves polítiques de foment de l'economia plural, que inclou cooperatives i entitats sense ànim de lucre. La jornada de dissabte es clourà, com la de l'any passat, amb un concert, que aquest any anirà a càrrec de Rauxband.

 

Arxivat a