La Festa Major de Tavèrnoles estrena un «Mercadillo» i un torneig d'escacs

Dona el tret de sortida el pregó i la caminada aquest divendres

Peces d'un tauler d'escacs
Peces d'un tauler d'escacs | Pixabay
Redacció
27 de juliol del 2018
Tavèrnoles viu les hores prèvies a l'arrencada d'una nova edició de la Festa Major que, com ja és habitual, comença aquest cap de setmana (l'últim de juliol) i finalitzarà el diumenge 5 d'agost amb el sopar de Tornaboda. Les novetats del programa d'activitats d'enguany són la celebració del primer "Mercadillo" i el primer Torneig d'Escacs de Festa Major.

Tal com informa l'Ajuntament, el tret d'inici de la festivitat el dona el pregó, aquest any a càrrec del que va ser alcalde de Tavertet entre el 2007 i el 2011 i veí del poble Joan Roura. Això és aquest divendres 27 de juliol a les 9 del vespre, al Centre Cívic del municipi. Després, tindrà lloc la Caminada Nocturna on, a l'acabar, es reparteix coca, cava i fuet per tots els assistents.

L'endemà, dissabte 28 de juliol, el Centre Cívic acollirà a les 6 de la tarda un taller de risoteràpia i expressió corporal al Centre Cívic. I a les 9 del vespre, es farà el ja tradicional sopar de Festa Major i la posterior nit de festa, primer amb l'orquestra De Franc Duet i després amb la DJ Aina Serrabasa.

El diumenge 29 aplegarà el gruix més important d'activitats. Al llarg de tot el dia se celebrarà "El Mercadillo", una de les novetats del programa d'aquest any. Es tracta d'un mercat de segona mà on tots els veïns podran posar la seva paradeta sempre que hagin fet la inscripció prèvia a l'Ajuntament. També tindrà lloc la xocolatada popular, a les 10 del matí, i tot seguit, La Simultània prepararà un taller d'aeris i malabars. Ja a la tarda, el Casal d'Estiu de Tavèrnoles farà un espectacle infantil al Centre Cívic, on també hi haurà un berenar i karaoke infantil. Finalment, els equips de veterans d'Avinyó, Folgueroles i Tavèrnoles disputaran un triangular de futbol.

I la setmana vinent?

El toc religiós arribarà la setmana vinent, ja que serà el divendres dia 3 d'agost quan a les dotze del migdia es perpetrarà la Missa Solemne en honor a Sant Esteve. Després, a les dues del migdia es realitzarà l'arrossada popular al Centre Cívic. I a les deu del vespre, hi haurà concert del grup de versions Boys Damm.

El dissabte dia 4 es disputarà a les quatre de la tarda el 1r Torneig d'Escacs de Festa Major, l'altra novetat de la Festa Major d'enguany. Serà una activitat oberta a tot el públic que comptarà amb premis pels tres primers classificats, pel millor jugador local i pel millor jugador infanti. Ja a les 9 del vespre, se celebrarà la botifarrada popular a l'Envelat. Els participants disposaran de servei de bar i podran gaudir de l'actuació del grup d'havaneres Barcarola.

El darrer dia de la celebració, diumenge, comptarà amb el clàssic sopar de Tornaboda, que es farà al restaurant Fussimanya i clourà la Festa Major de Tavèrnoles del 2018.

El disseny del cartell s'ha escollit a través d'un concurs convocat des de l'Ajuntament. La guanyadora ha estat Maria Banús, de 10 anys, amb "un dibuix del poble engalanat per la Festa Major amb camps acabats de segar de fons", segons ha explicat la mateixa autora.
 

Consulta el programa aquí