Prats de Lluçanès enderroca el dipòsit vell d'aigua

L'Ajuntament ha portat a terme el projecte, que ha tingut un cost de 5.765 euros

Moment de l'enderroc del dipòsit vell.
Moment de l'enderroc del dipòsit vell. | Aj. de Prats de Lluçanès
Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:54h
Les obres d'enderroc del dipòsit vell d'aigua de Prats de Lluçanès, també conegut com a dipòsit de Sant Sebastià, han arribat a la seva fi. La infraestructura ja inexistent ha fet durant anys de vas comunicant entre el dipòsit nou i els nuclis del Raval i el disseminat de masies del municipi. Ara, per substituir la seva funció, s'han instal·lat dos reguladors.

Tal com detalla l'Ajuntament de Prats de Lluçanès, el motiu principal de l'enderroc ha estat que el dipòsit vell tenia diverses deficiències estructurals que incomplien la normativa. Així, les inspeccions sanitàries fetes a la instal·lació van detectar greus fissures que generaven fuites i afectaven la capacitat d'emmagatzematge del dipòsit d'aigua, que havia passat de disposar de 450 m3 als 225 m3 actuals.

Davant aquesta situació, i davant d'uns costos de reparació molt elevats, es va decidir enderrocar el dipòsit i substituir-lo per dos reguladors instal·lats al mateix punt. L'enderroc ha suposat al municipi 5.765 euros de despesa, mentre que els costos dels dos nous reguladors, que ha assumit per la Mancomunitat d'Aigües de Merlès, són de 10.572 euros.
 

L'abans i el després de l'enderroc Foto: Aj. de Prats de Lluçanès

 

Arxivat a