​Les Masies de Voltregà estrena un «street workout»

L'equipament per fer activitat física és una iniciativa proposada pels joves del municipi

Durant la inauguració de l'equipament a la zona esportiva del Despujol el passat 20 de juliol.
Durant la inauguració de l'equipament a la zona esportiva del Despujol el passat 20 de juliol. | RK Comunicació
Redacció
24 de juliol del 2018
Les Masies de Voltregà ha posat en marxa l'street workout, un equipament esportiu que permet fer activitat física a l'exterior. Tal com expliquen en una nota, la instal·lació, situada a la zona esportiva del Despujol, es va inagurar la setmana passada i va comptar amb una exhibició a càrrec de "Aguilillas Crew", una competició de la mà del grup comarcal Titan Bars i un taller obert per a tots els assistents.

L'equipament està format per 3 barres paral·leles altes, 2 barres paral·leles baixes, 1 barra "monkey bar" inclinada adaptada a usuaris amb mobilitat reduïda i 2 baranes d'ascens també adequades per a aquest tipus d'usuaris. La seva posada en marxa ha tingut un cost d'11.458,70 euros, als quals s'hi han de sumar uns 3.500 euros corresponents a l'adequació del terreny i als treballs d'instal·lació. Les obres van començar el mes de maig de 2018 i han tingut una durada d'uns dos mesos.

Aquesta iniciativa neix fruit de la demanda dels joves de les Masies de Voltregà a través dels processos participatius durant l'elaboració del nou Pla Local de Joventut per al període 2018- 2021, aprovat el passat mes de març. Una altra de les actuacions destacades del pla escollida pels mateixos joves és la remodelació del Parc de la Serreta de Vinyoles, on es preveu la instal·lació d'un skatepark i una taula de tennis taula.

El Pla Local de Joventut 2018-2021, el quart pla d'aquest tipus que es desenvolupa al municipi, s'inclou en els eixos d'actuació del Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2010-2020 i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.