Inserció laboral

L'ADFO acaba el seu primer Punt Formatiu Incorpora a Manlleu

Es tracta d'un espai d'aprenentatge orientat a millorar l'ocupabilitat de persones en risc d'exclusió social

per Redacció , 24 de juliol de 2018 a les 10:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant l'acte de cloenda del primer Punt Formatiu Incorpora. Foto: ADFO


L'Associació de Disminuïts Físics d’Osona (ADFO) va celebrar la setmana passada la clausura del primer Punt Formatiu Incorpora anomenat "Treball als horts: millora les competències professionals" amb una xerrada i una visita als horts socials. Es tracta d'un espai d'aprenentatge orientat a millorar l'ocupabilitat de les persones en risc d'exclusió social i hi han participat 15 persones de Manlleu. El curs va començar el 16 d'abril i va acabar el 29 de juny, i s'ha treballat la motivació personal i l'apoderament, entès com a presa de consciència del valor individual.

El treball als horts ha estat l'eix vertebrador del projecte a partir del qual s'ha treballat la detecció de competències professionals i altres aspectes que han permès millorar l'ocupabilitat de les persones participants. L'hort comunitari està en un terreny cedit per l'Ajuntament de Manlleu al Museu Industrial del Ter.

Un 20% d'insercions laborals


Durant del curs s'han visitat diverses empreses de la zona i s'ha complementat amb un període final de pràctiques formatives en empreses de Manlleu i de la comarca. Les empreses que han col·laborat han estat: Mas Les Basses, Mas La Cavalleria, Limpiezas Deyse, Pulit S.A., Calidad Pascual, General Cable i Ajuntament de Manlleu.

Abans de finalitzar el període de pràctiques, hi ha un 20% d'insercions laborals i arran de l'interès que han mostrat algunes empreses col·laboradores, s'espera que aquesta xifra incrementi a partir del setembre. Es preveu que el setembre es posi en marxa el segon Punt Formatiu amb la reparació de dispositius electrònics com a eix vertebrador.

 

Participació