​Roger Mas presenta el seu darrer treball al monestir de Sant Pere de Casserres

"Parnàs, Un viatge al jardí dels poetes" és un recull de les seves noves i més profundes cançons

Toni Carrasco
19 de juliol del 2018

Roger Mas. Foto: Ramon Estany


Dins l'exitós cicle dels Dissabtes de Juliol al monestir de Sant Pere de Casserres aquest dissabte 21 a dos quarts de vuit del vespre li toca el torn al cantautor solsoní Roger Mas. La simbiosi de la música potent, profunda i amb evidents tocs medievals ressonarà una vegada més a les antigues parets romàniques de l'església del monestir de Sant Pere de Casserres a les Masies de Roda.

Mas presentarà el seu darrer treball Parnàs, Un viatge al jardí dels poetes, i seguint el seu estil medieval i poètic, i com sempre amb lletres profundes que són molt més que missatges: poesia feta música o música feta poesia. A Parnàs destaquen peces com Jordi, Soleiada, Reestrena, Les clares rutes, Mira'm als ulls, Lluny de tot, Al·leluia, Capfoguer, Cor de metall, El desmai o Ruïnes d'Empúries

Un treball que es complementa essencialment en forma poètica i musicat amb obra d'autors com Joan Maragall, Miquel Martí i Pol (fins a quatre cançons estan basades en els seus poemes), Eulàlia Anzizu Vila, Toni Gol i Roca i Amadeu Vidal i Bonafont; així i també l'adaptació al català de la tradicional anglesa Geordie (Jordi) o les versions de Si dolce è'l tormento de Monteverdi, l'Himne de la coronació de la Mare de Déu del Claustre de Solsona o la cançó tradicional Borrasqueros de Canalda.

Jordi és la primera cançó del doble disc i una de les seves millors cançons en totes les seves variants. Una cançó ja versionada per Joan Baez als anys 60, també per Fabrizo De André i l'any 2000 en versió dance per Gabry Ponte. I ara, Mas en català ens la dona a conèixer i gaudir de nou amb aquest ambient serè i esplèndid de veus i arranjament. Una cançó molt bonica que arriba al cor amb les veus precioses de Mas i Núria Graham, que l'acompanya al disc.

El treball també ha comptat amb les col·laboracions de Bikimel a Al·leluia, el Cor Lupulus Emsembla a Borrasqueros de Canalda i el Brossa Quartet de Corda que toca a Sopluig dolcíssim

Mas actuarà al monestir acompanyat dels músics Arcadi Marcet i Calders al contrabaix; Xavier Guitó i Gassiot al piano, rhodes (piano elèctric de la marca Fender molt utilitzat als anys 70) i sintetitzador i Míriam Encinas Laffitte que tocarà el dilruba (instrument de corda indi de la família dels llaüts), la viella (instrument medieval de corda), les flautes i la percussió.
 

Consulta tota la programació de Dissabtes de Juliol