Un taller d'escultura 3D, al Museu Episcopal

El MEV i La Farinera han organitzat conjuntament la iniciativa i tenen previst tirar endavant més projectes

Els joves, en una activitat del taller.
Els joves, en una activitat del taller. | Museu Episcopal de Vic
Redacció
22 de juliol del 2018
El Museu Episcopal de Vic i La Farinera, Centre d'Arts Visuals de Vic han establert un acord de col·laboració. Ambdues entitats han dut a terme de manera conjunta el taller "Converteix-te en una escultura 3D" sobre l'evolució del retrat amb tècniques actuals. Es tracta d'una proposta de l'Escola d'Estiu de la Farinera adreçada a joves d'entre 9 i 15 anys.

Tal com explica el Museu Episcopal, els participants de l'activitat han après l'evolució del retrat al llarg de la història de l'art. Així, han pogut veure la necessitat que ha expressat l'ésser humà de representar-se en pintures i escultures en períodes com l'Antic Egipte, Grècia, el romànic, el gòtic o el barroc. Al final del taller, els alumnes s'han escanejat la cara i han vinculat el resultat amb una escultura gòtica del museu.

El pacte entre La Farinera i el Museu Episcopal també permetrà mostrar una reconstrucció digital amb base científica de catedral romànica de Vic. Això serà durant la tardor, quan el museu aculli una exposició dedicada al Bisbe Oliba amb motiu del mil·lenari de la presa de possessió com a Bisbe de Vic.
 

Procés de creació d'un dels retrats 3D. Foto: Museu Episcopal de Vic

 

Explicació guiada de les escultures gòtiques. Foto: Museu Episcopal de Vic

 

Retrat 3D. Foto: Museu Episcopal de Vic

 

Arxivat a