Bisbat de Vic

El Bisbe de Vic nomena un exorcista a la diòcesi

El nomenament de Joan Prat obeeix només a una directiva general, no s'ha donat un increment de casos de possessió demoníaca

per Pere Fontanals , Manresa, 14 de juliol de 2018 a les 14:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Mossèn Joan Prat, nou exorcista de la diòcesi de Vic. Foto: Bisbat de Vic


El Bisbe de Vic, Romà Casanova, ha nomenat aquest divendres un exorcista per a la diòcesi en la figura del mossèn Joan Prat i Jorba, actualment Delegat Episcopal de Pastoral Penitenciària i rector de la Parròquia de Sant Josep del Poble Nou de Manresa.


El nomenament d'aquest sacerdot com a exorcista respon a què el Vaticà demana que cada diòcesi (de tota l'Església) tingui un exorcista. Moltes diòcesis no en tenien, com la de Vic. Fons del bisbat han assegurat a NacióManresa que a la diòcesi no s'ha donat un increment de casos de possessió demoníaca en els darrers anys, sinó que el nomenament obeeix només a una directiva general. L'exorcista diocesà tindrà la funció d'atendre les consultes puntuals sobre aquest tema i discernir, cas per cas, si hi ha algú que ho sol·licita.

Aquest igualadí de 37 anys també serà Consiliari de l'associació Fraternitat de Comunió i Alliberament. Tant un nomenament com l'altre, igual que els canvis de funcions dels rectors de la diòcesi, es faran efectius a partir de setembre. D'aquesta manera Manresa recupera una figura que no tenia des de la dècada dels 40, quan es va fer el darrer exorcisme documentat a la ciutat.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació