L'últim dia de Jordi Montaña

El catedràtic remarca que "podem estar orgullosos del que som i del que hem aconseguit"

13 de juliol del 2018
Actualitzat el 17 de juliol a les 17:20h
Anna Erra fent entrega d'una figura de l'Estudiant a Jordi Montaña.
Anna Erra fent entrega d'una figura de l'Estudiant a Jordi Montaña. | Josep M. Montaner
La Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) ha tancat avui dos capítols: la cloenda del curs i el comiat del rector Jordi Montaña. Aquest divendres era l'últim dia que podia exercir com a rector després de 8 anys al càrrec. Un vídeo breu ha repassat la trajectòria del catedràtic durant aquest període. "No és la meva feina, sinó el relat del desenvolupament de la universitat", agraïa Montaña, remarcant que "una sola persona no pot fer gairebé res si no compta amb grups consistents".

En aquest mateix sentit, ha apuntat que "podem estar orgullosos del que som i del que hem aconseguit". El catedràtic s'ha acomiadat amb emoció de la universitat amb un agraïment a tota la comunitat, la Fundació Universitària Balmes, als degans i a la família. I ha fet un últim prec: "Tracteu en Jaume Masnou com heu fet amb mi".

Joan Masnou, rector en funcions

Precisament, en aquest acte Joan Masnou ha pres el relleu de Montaña com a rector en funcions. Assumirà aquesta responsabilitat després que Oriol Amat renunciés al càrrec. Això significa que a partir de la tardor s'obrirà un segon procés de convocatòria per escollir rector per als propers quatre anys.
 

Joan Masnou era fins ara el vicerector de Relacions Internacionals i Formació Contínua Foto: Josep M. Montaner


Durant la seva intervenció, Masnou ha remarcat que el seu interinatge "no serà només un temps d'espera", sinó que posaran "els instruments necessaris perquè la Universitat continuï el seu camí amb normalitat" i "prendrem les decisions que calgui en cada moment pel bé de la institució, sense deixar de pensar en el projecte de futur que un nou rector o rectora liderarà".

Un ambaixador de la UVic

Per la seva banda, la presidenta del Patronat de la FUB i alcaldessa de Vic, Anna Erra, Montaña ha estat "un ambaixador de la UVic". Erra ha agraït la valenta del catedràtic per entomar el repte d'assumir el càrrec ara fa 8 anys. "Ha estat una història d'èxit que s'ha anat consolidant cada vegada més", deia la presidenta. Erra ha realçat la figura de Montaña pel seu caràcter "optimista, constructiu i per ser una persona de consens".

En el mateix sentit, l'alcalde de Manresa i vicepresident segon de la FUB, Valentí Junyent, ha afirmat que el catedràtic deixa una "Universitat més gran, més internacional i més arrelada al territori" i ha agraït que hagi estat "el rector de totes les ciutats creant una xarxa" a través de la seva "bondat i saber fer".

Per acabar, el nou secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat i vicepresident de la FUB, Francesc Xavier Grau, ha destacat la gestió de Montaña i ha agraït i desitjat sort a Masnou en la seva futura tasca. A més, ha assegurat que "el procés de renovació del lideratge de la UVic-UCC permetrà tenir una nova direcció que heretarà un projecte mol ben assentat".
 

Jordi Montaña en l'acte de comiat a l'Aula Magna Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a