La majoria de veïns del carrer Virrei Avilés de Vic no volen canviar el nom

La xifra de participació de la polèmica "consulta" és del 35%

13 de juliol del 2018

El carrer virrei Avilés està al barri del Remei. Foto: Josep M. Montaner


Els veïns del carrer Virrei Avilés de Vic no volen canviar el nom per 1 d'Octubre. La conclusió s'extreu de l'enquesta elaborada per l'Ajuntament de Vic que preguntava als veïns d'aquest carrer del Remei si volien canviar o no el nom. Un total de 289 van votar: 229 van decidir conservar l'actual, 33 van votar canviar-lo i 27 no eren vots vàlids. Per tant un 87% prefereix mantenir el nom del colonialista. Això representa un 35% de la gent que viu al carrer.

Durant el torn de precs i preguntes del ple d'aquest dimecres, Capgirem Vic va criticar la "intoxicació" de la consulta. Marc Barnolas va apuntar que es tractava d'un "nyap" perquè no hi havia informació sobre qui era Virrei Avilés, el vot no era secret... Des de la formació van etzibar-los al govern que estaven "pervertint el concepte de participació i de democràcia". Anna Erra va defensar-se apuntant que es volia fer "una carta tècnica" per "no condicionar el vot", i que era "una enquesta i no una consulta".

L'Ajuntament ja va retirar la distinció de vigatà il·lustre al virrei per ser un símbol feixista el passat març de 2016. Va prosperar amb el vot favorable de tots els partits menys de Plataforma Vigatana. Tot i això, encara hi ha un carrer que porta el seu nom.
 
Arxivat a