​Joan Ballana renuncia a encapçalar ERC a les municipals a Vic

El portaveu de la formació explica que no pot comptabilitzar la feina i la família amb el càrrec

12 de juliol del 2018
Actualitzat el 18 de febrer del 2019 a les 12:26h
Joan Ballana va ser regidor per primera vegada el 1999 amb el PSC.
Joan Ballana va ser regidor per primera vegada el 1999 amb el PSC. | Josep M. Montaner
"No seré el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions de l'any vinent". D'aquesta manera ha anunciat Joan Ballana que no encapçalarà la formació republicana als comicis del maig del 2019. El portaveu a l'Ajuntament de Vic ha al·legat que "és una decisió madurada" i que el fet de voler "compatibilitzar la feina i la família, que són necessitats vitals, no em permeten dedicar temps al projecte d'Esquerra Republicana a Vic".

"Si no hi ha la dedicació plena, no acaba sent un bon projecte de ciutat", sostenia Ballana, remarcant que "sóc conscient que no podria donar el millor de mi". El republicà ha apuntat que té "objectius nous" en el vessant familiar i laboral, ampliant la família i per afrontar nous reptes professionals. Es tracta d'una decisió meditada en el darrer any.

Amb Marta Rovira

ERC Vic ha començat la roda de premsa amb una samarreta de "Free Rovira" i el mateix Ballana hi ha insistit: "Aquí hi hauria d'haver la Marta". Precisament el portaveu del partit li va comunicar la notícia fa dos dies i Rovira "entén perfectament la decisió". En aquest sentit, ha reconegut que "quan es va exiliar, també va marxar una mica de Joan Ballana amb ella".

El setembre s'escollirà un candidat "de consens"

La presidenta de la secció local, Rosa Altimiras, ha transmès un agraïment a Ballana pel que ha fet "pel partit, la ciutat i el projecte" i ha lloat la seva responsabilitat. Altimiras explicava que el setembre hi haurà primàries on es vol escollir un "candidat de consens" i al voltant del febrer-març ja es pugui presentar la llista.

Esquerra Republicana va aconseguir els seus millors resultats en les darreres eleccions. "És evident que es deixa el partit en unes molt bones condicions, però hem aconseguit vertebrar un projecte que no depèn de noms", insistia el regidor: "el projecte segueix viu". Ballana fa un pas al costat i apunta que continuarà "implicat amb la ciutat i amb el partit, però en una segona línia". Ha tancat l'acte amb un agraïment a la seva dona i família, al grup municipal, als militants i als veïns de la ciutat.

Ballana és regidor a l'Ajuntament des del 1999 a 2007, representant el PSC, i del 2011 fins a l'actualitat, com a portaveu d'ERC. El 2007 va deixar els socialistes per desavinences amb la direcció local del partit. Va exercir de regidor de Seguretat i Convivència durant la passada legislatura (2011-15) quan els republicans estaven al govern municipal amb CiU.
 

Joan Ballana, a la seu local d'ERC aquest dijous Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a