Atlàntida

La producció «Els camins invisibles» homenatjarà Lluís Solà Sala a la propera temporada de l'Atlàntida

Quim Masferrer protagonitzarà un «Foraster» benèfic per l'Hospital de la Santa Creu

per Gil Capdevila, Vic, 12 de juliol de 2018 a les 11:06 |
Lluís Solà. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després de conèixer que Lluís Solà i Sala rebrà la medalla d'or de Vic, l'Atlàntida anunciava aquest dimecres un homenatge al poeta dins la programació de la pròxima temporada. Es tracta de l'estrena d'Els camins invisibles, una producció pròpia a partir dels poemes en prosa de Solà i Sala, que es podrà veure el 24 de novembre. La direcció va a càrrec de Teatre eSseLa i hi col·labora Teatres d'Osona (Torelló i Calldetenes). "Ens fa molta il·lusió contribuir en aquestes produccions", apuntava Ramon Ferrer, cap de programació de l'Atlàntida.

Ferrer explicava que un dels punts que tenen en compte a l'hora de planificar els actes de l'Atlàntida és "el suport a artistes osonencs". En aquest sentit, doncs, la propera temporada comptarà amb la participació d'artistes de la comarca com ara: Núria Graham, Àngel Duran, el Quartet Gerhard, Víctor Sunyol, Sau30, l'Orquestra de Cambra de Vic o l'Orfeó Vigatà. Precisament, el Concert de Nadal anirà a càrrec de l'Orfeó Vigatà i el Concert de Cap d'Any de l'Orquestra de Cambra de Vic. A més, com cada any, es faran Els Pastorets, que se n'encarregarà Etcètera Teatre.


"El Foraster" a l'Hospital de la Santa creu

Una altra actuació destacada serà la de Quim Masferrer, que protagonitzarà l'espectacle benèfic que es fa cada temporada. Amb Bona gent, Masferrer farà un "Foraster" sobre l'Hospital de la Santa Creu de Vic. La recaptació de les entrades es destinaran a l'ampliació i modernització del centre.

D'altra banda, la directora general de la Fundació de l'Atlàntida, Montse Catllà, destacava que totes les institucions d'arts escèniques de la ciutat faran una presentació conjunta el 29 de setembre de la seva programació (ETC, Institut del Teatre, Cinema Club...). Precisament, aquesta iniciativa s'emmarca en la posada en marxa del Pla d'Acció Cultural de la ciutat. Tal com explicava la regidora de Cultura, Susagna Roura, "per primera vegada es presentarà tota la programació escènica conjuntament".

Quant a la programació teatral de gran format, el teatre acollirà grans èxits barcelonins com Èdip, Un cop l'any o Les noies de Mossbank Road. La música clàssica seguirà sent un segell d'identitat amb la vuitena edició dels Grans Concerts. Catllà també remarcava que volen "continuar amb la idea de captar nous públics" i "fer una programació plural sense renunciar a la qualitat". Per tant, se segueixen programant cicles com Escenaris o els destinats al públic familiar.


La programació inclourà 13 concerts musicals, 11 obres teatrals i 9 de tipus varis com dansa o màgia. Als espectacles s'hi sumen activitats complementàries com conferències i diàlegs.

Consulta tota la programació

Catllà, Roura i Ferrer, durant la roda de premsa de presentació Foto: Carles Fiter

 

Participació