Lluçanès

La recollida de plàstics agrícoles es quadruplica al Lluçanès

La iniciativa del Consorci va recollir-ne 9.000 el 2017 i enguany 36.000

per Redacció, 11 de juliol de 2018 a les 15:41 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest és el segon any que s'ha portat a terme la iniciativa. Foto: Consorci del Lluçanès


El Consorci del Lluçanès ha recollit 36.350 quilos de plàstics agrícoles durant aquest mes de juny dies en 49 explotacions agràries d'aquesta zona. Aquesta xifra significa que se n'ha recollit quatre vegades més que l'any passat, que es va arribar a 9.080.


Aquesta iniciativa, que és el segon any consecutiu que es porta a terme, és un servei pioner i mancomunat que impulsa i finança el Consorci amb la implicació dels ajuntaments i pagesos del territori. Les explotacions interessades van comunicar-ho abans al seu ajuntament o al Consorci i els hi van recollir del 8 al 29 de juny.

Cal destacar que enguany també s'han recollit cordills, sacs i reixes. En aquest sentit, la xifra desglossada del total són 25.480 quilos de cordills, plàstic negre, sacs de ràfia i reixes que són residus no recuperables (rebuig); i 10.870 quilos de film agrícola blanc. Aquest darrer residu es podria reciclar i donar-n'hi un nou ús.

Tal com explica el Consorci en una nota, el servei ha estat molt ben valorat tant pels ajuntaments com per les explotacions participants. Un servei conjunt, que ha tingut un cost subvencionat de 20 euros per explotació i que facilita les tasques de recollida dels plàstics agrícoles a tot el territori.

 

Participació