Un treball per investigar la influència de Wagner en el catalanisme guanya la beca Segimon Serrallonga

Dels dotze treballs que optaven a l’onzena edició, només 2 eren d’Osona

Redacció
11 de juliol del 2018

Òscar Ferrer estudiarà la influència de Wagner en el catalanisme. Foto: Twitter @jordicasals


Òscar Ferrer ha estat el guanyador de l’onzena beca Segimon Serrallonga. El barceloní podrà ampliar els estudis superiors a la universitat d’Edimburg (Escòcia) per estudiar la influència del músic i compositor Richard Wagner en el desenvolupament de la cultura catalana de finals del segle XIX i principis del XX.  

Tal com explica l'Ajuntament de Torelló, l'entrega es va fer dissabte passat a la Sala Noble de Can Parrella. L’acte va comptar amb la conferència “La beca és meva: i ara què?”, una reflexió de Marina Font, sociòloga i guanyadora de la beca l’any 2014 i amb un parlament del premiat Òscar Ferrer. Els dos van ressaltar la importància de l’aprenentatge i del coneixement. 

En aquest mateix sentit, l’alcalde de Torelló, Santi Vivet, va destacar l’enriquiment humà que comporta l’ampliació dels estudis a l’estranger: “anar a un altre país a estudiar, és una oportunitat per conèixer noves llengües, cultures i tradicions”. 

La dotació de la beca és de 8.000 euros i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d'instal·lació, allotjament i manutenció. En l'organització d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Torelló compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d'Universitats i de l'Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya en tasques d'assessorament i difusió.

L’onzena edició es va tancar amb dotze propostes: 2 procedien d'Osona, 6 de la resta de Catalunya, 2 del País Valencià i 2 de les Illes Balears. La comissió de selecció estava formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l'Art i professora de la UVic-UCC; Montserrat Bacardí, doctora en Filologia i professora de la UAB; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora emèrita de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, director de l'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) de Vic i professor col·laborador de la UOC; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB.
Arxivat a