Les Masies de Voltregà rebaixa el cost de l'aigua

A partir de dijous els veïns pagaran uns 15 euros menys després que l'Ajuntament amortitzi la inversió amb l'ETAP Osona Nord-Voltreganès

L'Estació de Tractament d'Aigua Potable d'Osona Nord-Voltreganès
L'Estació de Tractament d'Aigua Potable d'Osona Nord-Voltreganès | RK Comunicació
Redacció
11 de juliol del 2018
Els veïns de les Masies de Voltregà a partir d'ara pagaran menys per la taxa de subministrament d'aigua potable i de manteniment del clavegueram. Es farà efectiu després que el ple de l'Ajuntament aprovi aquest dijous, 12 de juliol, fer efectiu el pagament per amortitzar la inversió dels projectes de la xarxa de portada d'aigües i de l'Estació de Tractament d'Aigua Potable (ETAP) d'Osona Nord-Voltreganès.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, es pagaran 794.853,93 euros a l'empresa concessionària del servei d'aigua, Sorea, quantitat que correspon al finançament que la mateixa va realitzar al consistori per fer front a la part que li corresponia com a municipi implicat.

El passat 2016, quan van acabar les obres, l'Ajuntament va haver de recórrer a finançament extern perquè no es podia fer càrrec del pagament de l'obra. La Llei de Racionalització de l'Administració Local li impedia finançar-ho amb recursos municipals. El cost total de l'obra va ser d'1.028.996,15 euros, dels quals el juny de 2018 s'havien retornat 233.146,07 euros.

D'un 27 a un 37% d'estalvi

Amb aquesta amortització s'abarateix tant el cost de l'aigua com el de la taxa de manteniment del clavegueram. La rebaixa suposa un estalvi d'un 36,9% per a un tipus de família de quatre membres que consumeixen fins a 18 metres cúbics d'aigua i d'un 26,52% per a les famílies que en consumeixen fins a 45 metres cúbics. Per l'alcalde de les Masies de Voltregà, Sergi Vilamala, "és una rebaixa important, tot i que a nivell de diners no ho sembli". Vilamala apunta que la quantitat és d'uns 15 euros.