​La Generalitat amplia el termini per completar el Pla de Barris a quatre municipis d'Osona

Torelló, Centelles, Roda de Ter i Sant Bartomeu del Grau tindran temps d'acabar els seus projectes fins al 31 de desembre de 2019

Redacció
10 de juliol del 2018
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha decidit ampliar el termini d'execució dels projectes del Pla de barris de la convocatòria 2009 que encara estaven pendents de finalitzar. Els projectes del Pla de barris s'havien d'executar amb quatre anys i amb la possibilitat de prorrogar-los. La crisis va fer que els projectes avencessin més lentament i, a més, la Generalitat també va escurçar els terminis.

Ara, 23 dels 26 municipis als quals se'ls va concedir la subvenció, i que havien d'acabar les obres el 30 de juny d'enguany, disposaran fins al 31 de desembre de 2019 per enllestir el seu projecte. Entre aquests hi ha quatre municipis osonencs: Torelló, Centelles, Roda de Ter i Sant Bartomeu del Grau, que van rebre les notificacions divendres.

Tal com informa el Departament, en el cas de Torelló, les actuacions més destacades són el condicionament de carrers i de la Ronda Pollancredes; la millora ambiental del riu Ges, del parc municipal i d'"Els Comuns"; la rehabilitació d'elements comuns dels edificis; la construcció de la sala polivalent annexa al pavelló; el soterrament de contenidors de recollida selectiva; la construcció d'un aparcament dissuasori de vehicles en els accessos al nucli antic, i l'impuls de programes socials destinats a gent gran i a la diversitat de la població.

A Centelles, es preveu la compra i rehabilitació del Palau dels Comtes per a l'ús com equipament; la reurbanització de places i carrers principals, així com del torrent i de la font de la Cira; la restauració de l'antic edifici de Correus per a l'ús com Espai Jove i l'impuls d'un Projecte de diversificació i promoció del comerç urbà al nucli antic.

Entre les actuacions previstes a Roda de Ter hi ha la reconstrucció de les cases del carrer Costa del Ter (centre Miquel Martí i Pol), la consolidació de l'edifici de la Blava; la rehabilitació de Can Planoles com a equipament de barri; la dotació d'un fons per a la rehabilitació dels elements col·lectius dels edificis; la urbanització del carrer Pere Almeda, Plaça Major i Ramon Martí, i l'impuls del Programa Roda Jove.

Finalment, a Sant Bartomeu del Grau, Les principals actuacions es concentraran a la Plaça nova i vial transversal; la remodelació integral del Carrer Vell; la creació d'un centre cívic i d'un centre de dia, l'adaptació d'una nau com a pista poliesportiva coberta, i l'impuls de programes de recuperació de locals inactius, foment del comerç sostenible i gestió d'horts ecològics.

Els de 2010, també es prorrogaran

Territori informa que properament també s'autoritzarà una altra pròrroga per als municipis beneficiaris de la convocatòria 2010 que encara no hagin finalitzat les obres. Aquests havien de finalitzar els projectes el desembre d'enguany. Entre aquests hi ha Sant Pere de Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà.