Roda de Ter

Roda de Ter, obligada a retirar el rètol que explica perquè s'ha penjat la bandera espanyola

L’Ajuntament ha interposat un recurs d’apel·lació al Tribunal Superior de Justícia

per Redacció, 10 de juliol de 2018 a les 09:41 |
La façana de l'ajuntament de Roda de Ter. | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des del juliol del 2017, l’estelada ja no oneja al balcó de l'ajuntament de Roda de Ter. Una sentència judicial del 2015 va obligar l’Ajuntament a penjar la bandera espanyola, que fins avui oneja amb l’europea i la del mateix municipi. Al costat de la rojigualda, però, hi ha un cartell que diu: "La bandera espanyola oneja en aquest Ajuntament en compliment d'una sentència judicial i en contra de la voluntat de la majoria de Roda de Ter".

Ara un jutge els obliga retirar aquest cartell. Tal com explica l’Ajuntament, el passat 19 de juny, se’ls va notificar una interlocutòria que n’ordenava la retirada immediata. En el seu moment, s’hi van oposar argumentant que el cartell no és objecte de la sentència i que en tot cas correspondria la interposició d'un nou recurs si es considerés adient.


Tot i això, el jutjat no ha estimat les al·legacions i ha tornat a ordenar-ne la retirada, amb expressa imposició de costes si bé limitades a 200 euros. L’Ajuntament de Roda de Ter ha interposat un recurs d'apel·lació que serà tramitat i resolt per la Secció 5a del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

 

Participació