Sant Julià de Vilatorta

Sant Julià de Vilatorta tindrà una via verda i una nova rotonda

El projecte, que vol millorar la connexió amb el barri del Puig, té un pressupost de més d'1.270.000 d'euros

per Redacció, 7 de juliol de 2018 a les 14:44 |
La rotonda i el vial milloraran la connexió entre el nucli i els veïns del Puig. | Carles Fiter
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha presentat un pla de reestructuració de la carretera BV-5202 que connecta Sant Julià de Vilatorta amb Vilalleons. El document, tal com informa l'ens supramunicipal, preveu crear un itinerari per a vianants i ciclistes segregat de la calçada i generar nous recorreguts i espais.

Es calcula que les obres tindran un termini d'execució d'uns 7 mesos amb un pressupost total d'1.276.000 milions d'euros. Es faran a tres punts de la carretera. El primer àmbit d'actuació serà al tram més recte, entre l'avinguda Montserrat i l'accés a la urbanització a través del carrer Puig. S'hi construirà un itinerari per a vianants i bicicletes paral·lel a la carretera, sense modificar l'amplada d'aquesta.


La segona modificació es farà al sector entre l'accés a la urbanització i el carrer de la Quintana, on es continuarà la via del costat sud. També s'hi construirà una rotonda i es separaran els carrils de circulació a través d'una mitjana central amb arbres.

La tercera i última part del projecte de la Diputació preveu una reestructuració completa del segment entre el carrer de la Quintana i el punt de derivació de la BV-5202, a l'alçada del PK 1,230. La via, que ara és una carretera de doble sentit de circulació, passarà a ser un itinerari exclusiu per a vianants i ciclistes.
 

Aquest és el mapa dels treballs que s'han de realitzar al barri del Puig. Foto: Diputació de Barcelona

 

Participació