Un groc reivindicatiu tenyeix la Festa Major de Vic

Crits de llibertat i d’independència a l’ofici

El groc tenyint la plaça de la Catedral
El groc tenyint la plaça de la Catedral | Josep M. Montaner
Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:18h
Reivindicació a l'ofici de la Festa Major de Vic en honor a Sant Miquel dels Sants. Tota la comitiva ja baixava per un carrer Sant Miquel engalanat amb llaços grocs i les flors que coronaven algunes figures eren grogues. Però no va ser fins després de l'ofici, sortint de la Catedral, que el color groc va tenyir per complet la plaça de la Catedral.

Amb crits reclamant l'alliberament dels presos polítics i també a favor a la independència, es van poder veure imatges de tots aquells que estan empresonats o bé exiliats. Com no podia ser d'altra manera, també hi havia la de Marta Rovira, exiliada a Suïssa.
 

El groc, protagonista durant l'ofici de festa major. Foto: Josep M. Montaner


Samarretes reivindicatives

Precisament els 5 regidors d'ERC-Som Vic lluïen una samarreta del Moviment 30/03 en la que hi posava "Free Rovira". Per la seva banda, Capgirem Vic, com cada any, denunciava l'exempció d'algunes propietats del bisbat i altres empreses i entitats de pagar l'IBI. Amb el lema "Que tot Déu pagui l'IBI" van repartir unes octaves on aprofundien en la qüestió.

Dia de comiats

Enguany també va ser la darrera vegada que Xevi Furriols, "Furri", feia de portador com a cap de llúpia. En aquesta ocasió vestia de Merma, però també ha estat portador dels altres dos caps grossos. La colla li va retre un homenatge i l'alcaldessa, Anna Erra, li va donar un record. L'encarregada de fer el vers de l'Espígol d'enguany va ser Marta Salvans.
 

Anna Erra entregant un record a «Furri». Foto: Josep M. Montaner

 

Recupera les galeries de la Festa Major de Vic dels darrers anys

Arxivat a