El Govern atorga una subvenció de 360.000 euros per al Mercat de Música Viva

El mercat estratègic de la música a Catalunya on es reuneixen tots els sectors de la indústria musical celebra la 30a edició

Redacció
04 de juliol del 2018
El Govern va aprovar aquest dimarts, a proposta del Departament de Cultura, atorgar una subvenció de 360.000 euros a través de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), a l'Organisme Autònom de Fires i Mercats de Vic per a l'edició d'aquest any del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que celebra la trentena edició. L'esdeveniment tindrà lloc del 12 al 16 de setembre a la capital d'Osona. Des de l'executiu català es considera la cita el punt de trobada professional en què es reuneixen tots els sectors de la indústria musical a Catalunya. Va néixer el 1989 i des d'aleshores acull agents de tots els àmbits de la música vinguts d'arreu del món.

Des del Departament de Cultura es consideren els mercats com aquest "fonamentals" per a la dinamització de les diferents disciplines artístiques, ja que, segons indica, afavoreixen la contractació i impulsen la creació de públics. També es destaca el paper de nucli de la indústria musical catalana que ha assolit el Mercat de Música Viva de Vic en les darreres edicions, amb un increment d'assistència professional. L'any passat hi van participar 584 professionals, sense comptar periodistes ni artistes, procedents de 392 entitats diferents. 

Segons l'executiu català, es calcula que l'esdeveniment supera els 3,6 milions d'euros d'impacte econòmic, segons un estudi elaborat sobre l'edició del 2016 per la Universitat Oberta de Catalunya. El suport del Departament de Cultura a aquest mercat estratègic va de la mà de la col·laboració amb l'Ajuntament de Vic, així com de la complicitat amb el sector professional. Aquesta col·laboració és "indispensable" per optimitzar al màxim els recursos disponibles i augmentar l'efectivitat dels mercats.

Arxivat a