Erra repetiria victòria a Vic i mantindria els nou regidors

ERC podria pujar un regidor, mentre que la CUP continuaria igual | Per la banda baixa, PSC podria perdre l'únic regidor i l'entrada de Ciutadans amb dos deixaria fora la Plataforma Vigatana i Vic per a Tots | Enquesta de Feed Back per a Osona.com

Respostes a la pregunta «Si demà se celebressin eleccions municipals a Vic a quin partit creu que votaria?»
Respostes a la pregunta «Si demà se celebressin eleccions municipals a Vic a quin partit creu que votaria?» | Feed Back.
Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat el 29 de març del 2019 a les 10:53h
El PDECat seria el partit més votat si ara se celebressin eleccions municipals a Vic. Quan falta menys d'un any per als propers comicis, l'alcaldessa Anna Erra mantindria els seus actuals 9 regidors, enmig d'un panorama general que presenta pocs canvis. ERC tornaria a ser el segon partit i podria sumar un regidor als cinc que va obtenir fa tres anys. La CUP conservaria els seus quatre regidors.

Els canvis més significatius es produirien al sector dels partits menys votats. El PSC és a la frontera de perdre el regidor solitari que va treure el 2015, mentre que l'entrada de dos regidors de Ciutadans deixaria sense representació Plataforma Vigatana i Vic per a Tots.

La desaparició del consistori del PSC i de la candidatura Vic per a Tots -que van impulsar ICV i Podem- deixaria Anna Erra sense dos dels regidors que sumats als seus 9 li atorguen ara un govern amb majoria absoluta. Només en el cas que ERC fes el sisè regidor, es podria donar una suma de republicans i CUP que superés en un regidor al PDECaT, però que no seria suficient per arribar a la majoria absoluta, que són 11, i que permetria un canvi a l'alcaldia.

Aquest és un dels principals resultats de l'enquesta efectuada per a Osona.com per l'agència Feed Back, amb 400 entrevistes telefòniques i que serà ampliada entre avui i demà en aquest diari.

 

Quadre 1: Respostes a la pregunta "Si demà se celebressin eleccions municipals a Vic a quin partit creu que votaria?"

 

Arxivat a