Les fosses de Prats de Lluçanès, al documental «La guerra inacabada»

TV3 ensenya les excavacions de Sant Sebastià i Sant Andreu de Llanars

Frame del documental que Antoni Tortajada a l'ermita de Sant Sebastià.
Frame del documental que Antoni Tortajada a l'ermita de Sant Sebastià. | TV3
Redacció
03 de juliol del 2018
El documental de TV3 La guerra inacabada ha mostrat les excavacions de les fosses de la Guerra Civil de Prats de Lluçanès. El documental que dirigeix Antoni Tortajada fa un recorregut per fosses de la Guerra Civil espanyola d’arreu del territori català i també fa parada a les del Lluçanès: a l’ermita de Sant Sebastià i l’ermita de Sant Andreu de Llanars.

El documental recull, a partir d’1h i 18’, el testimoni de pradencs que recorden com van viure o els van explicar la història, com són Josep Pujol i Ramon Cornellas. També hi apareix Agustí Sanmiquel de Navàs que creu que el seu pare va morir a l’ermita de Sant Sebastià, on les tropes franquistes van encerclar els republicans. La pista és una carta que li van fer arribar des de Prats que havia escrit el seu pare. Tot apunta que va ser abans de morir.

Per acabar, apareix Manel Bueno, que creu que va perdre el seu pare en aquests combats de Prats de Lluçanès. D’ençà que va explicar la seva experiència, Prats de Lluçanès ha recordat la dura història que havia patit anys enrere. Entre agost i octubre de 2017, les excavacions a Prats van posar al descobert 18 cossos de soldats.
 

Recupera el documental La guerra inacabada

Arxivat a