«Dia gris de l’orgull LGTB» als ajuntaments d’Osona

Només 8 dels 50 ajuntaments osonencs van penjar la bandera irisada, segons l’Associació Talcomsom

La bandera irisada a l'ajuntament de Vic.
La bandera irisada a l'ajuntament de Vic. | Aj. de Vic
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:01h
Des de l'Associació Talcomsom, que aplega persones del col·lectiu LGTBI a Osona, la Garrotxa, Berguedà, Moianès i Ripollès, mostren la seva preocupació per la baixa implicació de la majoria de municipis d’aquestes cinc comarques. Van fer arribar un missatge a 131 ajuntaments perquè se sumessin a la reivindicació del 28 de juny, dia del col·lectiu de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. D’aquests 131, només 19 van penjar la bandera irisada al balcó o van fer algun tipus de comunicació a través dels canals de comunicació de l’Ajuntament.

Per tot això, consideren que aquest dijous va ser “un dia gris de l’orgull LGTB”. Pel que fa a la comarca d’Osona, on va néixer l’associació i porten 10 anys treballant-hi, denuncien que només s’hi van sumar 8 ajuntaments dels 50: Vic, Manlleu, Torelló, Sant Pere de Torelló, Santa Eulàlia de Riuprimer, Tona, Prats de Lluçanès i Seva. Aquestes dades són les que es tenen inicialment i podrien canviar.

Quatre anys després de l’aprovació de la llei contra l’homofòbia, segons Talcomsom, a la majoria d’ajuntaments es continua oblidant al col·lectiu. "Els formularis municipals no contemplen la diversitat familiar, els reglaments dels camps d’esports segueixen sense condemnar explícitament l’homofòbia, no s’informa dels serveis d’atenció a les persones LGTB a les webs dels ajuntaments, i una llarga llista d’aspectes que els municipis segueixen incomplint d’aquesta llei", expressen en un comunicat.

Tot i això, des de Talcomsom agraeixen l’esforç dels tècnics dels consells comarcals i dels ajuntaments que han treballat i treballen de valent en aquests municipis i dels consells comarcals del Berguedà, Garrotxa, Osona i Moianès, ja que "gracies a ells les nostres comarques s’han convertit en referents en la defensa del col·lectiu LGTB".

 
Arxivat a