Adjudiquen les obres de millora de l'enllaç de la C-17 de Tona nord per 1 milió

Els treballs, que començaran la tardor vinent, inclouen la construcció d'una rotonda i l'eixamplament d'un camí de servei

Redacció
29 de juny del 2018

L'entrada nord de Tona de la C-17 Foto: Territori i Sostenibilitat


El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat per un import d'1 milió d'euros les obres de millora de l'enllaç de Tona nord de la C-17. Aquesta actuació inclourà la construcció d'una rotonda, de 40 metres de diàmetres exterior, i l'eixamplament d'un camí de servei per millorar la funcionalitat de l'enllaç. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d'execució de cinc mesos, segons informa el departament en un comunicat. També es col·locaran nous tubs per facilitar el drenatge, es milloraran els elements de drenatge existents i la senyalització vertical per indicar les noves funcionalitats de la xarxa. Tots aquests treballs han de permetre que els camions i tractors que es dirigeixen als polígons industrials o a les instal·lacions agrícoles puguin evitar el seu pas pel centre urbà de Tona.

L'actual enllaç de Tona nord té un ramal de sortida al marge dret que gira per creuar sobre el tronc amb un pas superior i enllaçar a l'altre costat amb una rotonda. Amb aquesta configuració, els vehicles no poden fer tots els moviments possibles i els canvis de sentit s'han de fer mitjançant la rotonda del marge esquerre.

Per millorar la funcionalitat de l'enllaç i l'accessibilitat de l'entorn, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst la formació d'una rotonda, de 40 metres de diàmetre exterior, al marge dret de la C-17 que connecti amb el camí de servei. La nova rotonda permetrà la connexió amb el camí de servei del costat dret, en els dos sentits de la circulació; i la comunicació directa dels dos costats carretera per a vehicles i maquinària agrícola, tot evitant-los, així, un trajecte més llarg.

D'altra banda, l'obra que ara s'adjudica també preveu la reparació i eixamplament del vial de servei, que discorre pel marge dret de la C-17, entre el polígon de les Goules, l'enllaç Tona nord i el límit del terme municipal de Tona. El camí passarà a tenir entre 4,5 i 5 metres d'amplada i es pavimentarà. Aquestes obres són compatibles amb el PEIN dels Turons de la Plana Ausetana situat al costat del camí.
Arxivat a