Selectivitat

Un 98% dels alumnes d'Osona aprova la selectivitat

Una quinzena d'estudiants de la comarca han suspès les PAU

per Redacció , 28 de juny de 2018 a les 15:57 |
Gairebé 34.000 estudiants van participar en les proves de selectivitat el juny d'enguany. | Martí Albesa
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gairebé 34.000 estudiants de Catalunya es van presentar a la selectivitat del 12 al 14 de juny. Aquest dijous s'han fet públiques les qualificacions de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), i el 97,80% dels alumnes d'Osona l'han aprovat. La mitjana osonenca és lleugerament superior a la catalana que se situa a un 97,55% d'aprovats.

En dades concretes, dels 684 matriculats, se n’han presentat 681, 666 han aprovat i 15 han suspès. Pel que fa a mitjanes de nota, els alumnes tenien una nota d'expedient de 7,28 i la mitjana de les PAU se situa en un 6,605. La diferència és de 0,671.


Les millors notes a Catalunya: un 9,9

Dues estudiants han empatat amb un 9,9 en la nota més alta de la selectivitat del 2018 a Catalunya. Es tracta de la tarragonina Claudia Valero de la Flor, estudiant del Santa Teresa de Jesús, i de la barcelonina Rosa Milian Costa, que tot i que resideix a la capital catalana és estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona.


A la demarcació de Girona hi ha hagut un triple empat entre estudiants que hi resideixen, amb un 9,8. Es tracta de Pol Valero, de La Salle de Girona, Elisenda Veciana, de l'Institut Pere Alsius i Torrent de Banyoles, i Martina Cots Costa, de les Preses i alumne de l'Institut Bosch de la Coma d'Olot.

L'estudiant de la demarcació de Lleida amb la nota més alta ha estat Maria Ciria Puigpinós, de Lestonnac de Lleida, que ha aconseguit un 9,7 de nota.

 

Participació