El festival ARTOT de Sant Hipòlit de Voltregà incorpora nous espais

La dotzena edició estrena la plaça Catalunya, els Jardins de la Llar, la creu de Sant Marc i la font de la Sala

Durant la roda de premsa de presentació
Durant la roda de premsa de presentació | Josep M. Montaner
28 de juny del 2018
El festival d'arts escèniques ARTOT de Sant Hipòlit de Voltregà ja escalfa motors. A partir del 3 de juliol, el municipi s'omplirà d'una vintena d'espectacles i activitats relacionats amb el teatre, la música, la dansa, el circ... Enguany, com a novetat destaca la incorporació de quatre nous espais: la plaça Catalunya, els Jardins de la Llar, la creu de Sant Marc i la font de la Sala.

Així ho explicava Anna Jiménez, tècnica Cultura i Joventut, aquest dimarts durant la roda de premsa de presentació, remarcant que el festival "segueix en la línia de fer propostes en nous espais". Així doncs, a la font de la Sala s'hi podrà veure el concert de Marcel Lázara i Júlia Arrey (16 de juliol); i a la creu de Sant Marc, hi actuarà Halldór Már, el músic islandès, conegut pel seu programa a TV3: Katalonski (11 de juliol).

D'altra banda, a la plaça de Catalunya s'hi podrà veure Vides de Circ (teatre sobre rodes) o l'espectacle de clown Les Polis (4 i 5 de juliol); i als jardins de la Llar, l'espectaclde de dansa Labranza del col·lectiu (18 de juliol). Precisament, tal com explicava Jiménez, aquest espectacle forma part del circuit Fem Dansa!, que enguany s'ha incorporat a l'ARTOT. A més, dins d'aquest cicle també es podrà veure Sinestèsia a l'amfiteatre del Pilar (18 de juliol).

Jiménez reiterava que el festival és "una oportunitat per tothom perquè tothom hi té accés". "És cultura de proximitat perquè els hi oferim allà mateix i la gent hi pot anar caminant", deia, remarcant que és un punt de cultura emergent. En les darreres 11 edicions hi han passat artistes com Clara Peya, Sílvia Pérez Cruz o Las Migas.

Els formats més grans, a l'horitzó

Des de l'Ajuntament, Sergi Cirera, regidor de Cultura i Joventut, remarcava que es tracta d'un certamen "d'èxit", pel que fa a programació i també participació. "Ha anat creixent de manera espectacular i permet descobrir espais del poble de manera cultural i artística".

En aquest sentit, destacava "l'esforç" per poder fer que el "festival sigui de renom". Davant la bona acollida del festival, Cirera apuntava que "fa temps que ens replantegem formats més grans perquè hi hagi cabuda de més públic". D'altra banda, el regidor comentava que el festival és "una prèvia de la Festa Major", "el primer plat per la retrobada entre els veïns del municipi".

Tercer casal Artistot

Enguany és la tercera edició de l'Artistot, el casal d'estiu lligat al festival. Precisament els infants tenen l'oportunitat de conèixer alguns dels artistes i fer tallers amb aquests. "Els donen a conèixer la feina que fan i els donen recursos artístics que segurament no tenen a l'abast", deia Maria Valderrey, coordinadora del casal.

En aquest sentit, Valderrey remarcava l'èxit del casal, ja que enguany han triplicat les inscripcions. Estava pensat per ser grups d'uns 12-13 i enguany han arribat -a la setmana que són més- a 37. Amb tot, volen continuar treballant en grups "per no perdre l'essència".
 

Consulta tota la programació

Durant la roda de premsa de presentació Foto: Josep M. Montane