Vic proposa canviar el carrer Virrei Avilés per 1 d'Octubre

Capgirem, que va proposar el canvi, critica que la consulta és "esbiaixada"

El carrer virrei Avilés està al barri del Remei.
El carrer virrei Avilés està al barri del Remei. | Josep M. Montaner
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:47h
L'Ajuntament de Vic ha enviat una carta als veïns del carrer Avilés per conèixer quina és la seva opinió sobre canviar-li el nom per 1 d'Octubre. En el document, que ha pogut tenir accés Osona.com, hi ha una butlleta en la qual els veïns poden votar: "SÍ/NO vull que el carrer Virrei Avilés passi a dir-se carrer 1 d'Octubre". Només poden votar totes les persones majors de 18 anys, empadronades aquest carrer i propietàries o llogaters d'habitatges, locals, oficines i pàrquings. Aquest diari ja va fer una enquesta i el resultat majoritari va ser afirmatiu.

Aquesta proposta va arribar de Capgirem Vic que ha insistit en el canvi de nom en els darrers plenaris. Precisament, la formació va demanar un informe per conèixer el cost que suposaria canviar el nom d'aquest carrer, que no era el mateix per un establiment comercial que per un veí. En aquest carrer hi viuen unes 800 persones, hi ha un total de 286 habitatges, 334 pàrquings, 37 establiments comercials i 7 oficines.

L'Ajuntament ja va retirar la distinció de vigatà il·lustre al virrei per ser un símbol feixista el passat març de 2016. Va prosperar amb el vot favorable de tots els partits menys de Plataforma Vigatana. Tot i això, encara hi ha un carrer que porta el seu nom.

"Una consulta esbiaixada" per Capgirem

Capgirem Vic ha emès un comunicat denunciant que la consulta s'ha fet a l'esquena d'ells, tenint en compte que van proposar el canvi de carrer i "en gran mesura també de l'Associació de Veïns del Remei". Denuncien que la informació enviada "està totalment esbiaixada". "No es fa ni una sola menció a qui fou el Virrei Avilés, ni cap dels acords del Ple que comprometen al govern a retirar qualsevol record d'aquest personatge infame del colonialisme espanyol", diuen.

D'altra banda, critiquen que s'alerti els veïns "de tot un seguit de tràmits que suposadament haurien de dur a terme en cas que decideixin canviar de nom el carrer". "Aquest llistat no només està esbiaixat, sinó que indueix a pensar que aquests canvis són obligatoris, cosa que és rotundament falsa", conclouen.

Per tot això, exigeixen que es rectifiqui la carta enviada i que "es comprometi per escrit a facilitar totes les gestions que els veïns decideixin fer encara que aquests no siguin obligatoris, assumint-ne l'Ajuntament els costos si això fora necessari". En aquest sentit, tot i no està d'acord amb la consulta, animen al veïnat a donar suport al canvi de nom.
Arxivat a