L'Hospital de Vic remodelarà instal·lacions durant l'estiu

Aquest juny comença la construcció de la nova unitat d'hospitalització de Salut Mental, la remodelació d'una part de l'Àrea Quirúrgica i la millora de la xarxa d'instal·lacions de sis plantes

Redacció
27 de juny del 2018

Recreació del futur espai exterior de la Unitat d'Hospitalització de Salut Mental. Foto: CHV


El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) aprofita l'inici de l'estiu per posar en marxa les tres principals actuacions de millora d'infraestructures de l'Hospital Universitari de Vic previstes al Pla d'inversions del CatSalut per aquest 2018. Tal com expliquen en una nota, en tots els casos, els espais a remodelar es tancaran i el moviment d'operaris i material es farà per l'exterior de l'edifici, de manera que no es destorbarà l'activitat assistencial.
 
Les principals actuacions
Hospitalització de Salut Mental
Aquesta setmana, s'ha començat a construir la nova unitat d'hospitalització de pacients aguts i subaguts de Psiquiatria i Salut Mental. Els treballs duraran 8 mesos i suposaran la reforma completa de la planta 7, incloent la zona d'habitacions, el vestíbul i el pati. En conjunt, més de 1.200 metres quadrats on s'erigirà una unitat dissenyada específicament per acollir i tractar aquests tipus de pacients, que ara són atesos a la unitat 3.1.

Les noves instal·lacions disposaran de més espai, més claror natural i la possibilitat de sortir a una gran terrassa exterior, tot mantenint les actuals mesures de control d'accés que garanteixen la confidencialitat i la seguretat.

Àrea Quirúrgica
Del 30 de juny al 20 d'agost, es remodelarà la part més antiga de l'Àrea Quirúrgica de l'Hospital Universitari de Vic. L'actuació permetrà millorar el sistema de climatització i de filtratge d'aire de dues de les sales d'operacions, per reformar de manera integral les instal·lacions de la URPA (sala de despertar) i per adequar de forma general la xarxa d'instal·lacions i canalitzacions. La resta d'espais i sales d'operacions de l'Àrea Quirúrgica –més modernes– seguiran funcionant amb normalitat.

Instal·lacions d'aigua
La xarxa d'aigua calenta sanitària de l'Hospital té cap a 35 anys. Per actualitzar aquestes instal·lacions, entre juny i octubre es procedirà a substituir el sistema de canalitzacions de les unitats d'hospitalització que no s'han reformat des que es va inaugurar l'Hospital. Les obres obligaran a tancar les unitats de forma esglaonada i a traslladar-ne provisionalment l'activitat i els pacients ingressats.
Arxivat a