Festa Major de Vic

​El Nen de Vic ja té escultura

"Era un deute que teníem", ha dit l'alcaldessa Anna Erra

per Gerard Castañé , Vic, 26 de juny de 2018 a les 09:40 |
La creadora de la nova estàtura ha estat Anna Viñas | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Nen ja té escultura. Vic va inaugurar aquest dimarts una estàtua dedicada a la tercera figura de la família dels caps de Llúpia de Vic. De fet aquesta era l'única que en no tenia. Està situada al carrer Soledat, a la desapareguda benzinera La Pista. L'acte, que va comptar amb un centenar d'assistents, estava presidit per l'alcaldessa Anna Erra, la regidora de Cultura Susagna Roura i la de barri Fabiana Palmero. "Ara ja tenim tancada la família dels caps de llúpia", celebrava Erra, remarcant que "era un deute que teníem".


Tal com explicava Roura, la figura del Nen té 118 anys d'història. És el capgròs més jove de Vic i ha estat l'últim en tenir escultura. L'estàtua del Merma es va inaugurar a la plaça de Vic ara fa 51 anys, el 1967, i la de la Vella tot just en fa 4 que es va instal·lar a la plaça Gaudí. En aquest sentit, la regidora remarcava la importància que tenen els caps de llúpia: "Han guardat el valor original, que és el d'obrir pas a la comitiva". Per això, destacava la "transcendència" que tenen a nivell de país. "Estem contents perquè avui es tanca la trilogia", concloïa.

A l'acte també hi havia, la creadora de la nova escultura, Anna Viñas, que va declarar que en un futur volia l'estàtua del Nen esdevingués un punt de trobada pels joves com ho és ara la del Merma. "M'agradaria que d'aquí uns 40 o 50 anys la gent del barri quedi al Nen", confessava l'autora. Les autoritats presents van lloar la feina de l'autora i alhora la importància de donar feina a artistes més joves com és el seu cas. Tal com explicava Viñas, s'hi ha treballat durant 2 anys i la figura també està asseguda, seguint així un estil similar al del Merma i la Vella.

 

Anna Viñas, creadora de la nova figura Foto: Josep M. Montaner

 

El portador del cap gros del Nen. Foto: Josep M. Montaner

 

Fabiana Palmero, Anna Erra, Susagna Roura i Anna Viñas, durant la presentació de l'escultura del Nen Foto: Josep M. Montaner

 

Participació