Tot el que has de saber de les noves zones DUMA de Vic

En marxa la nova gestió de zones de càrrega i descàrrega per afavorir la rotació de vehicles al centre de la ciutat

Un dels cartells que indica el funcionament de les noves zones DUMA
Un dels cartells que indica el funcionament de les noves zones DUMA | Adrià Costa
Redacció
25 de juny del 2018
L'Ajuntament de Vic ha engegat una prova pilot per millorar la gestió de les zones de càrrega i descàrrega del centre de la ciutat afavorint així a la rotació de vehicles. Aquesta prova consisteix en convertir tots aquests aparcaments en zona de regulació de places de Distribució Urbana de Mercaderies i Altres (Zona DUMA). Aquest procediment es tramita través d'una aplicació mòbil (Parkunload). Tal com remarca l'Ajuntament, aquesta prova és un pas més per fomentar el concepte de "Vic, ciutat intel·ligent".

Els vehicles autoritzats podran aparcar en 8 zones amb 57 places repartides per les principals vies de la ciutat. Aquestes són: Passeig, rambla del Carme, rambla Davallades, rambla Hospital i rambla Sant Domènec. Aquesta prova es portarà a terme durant 6 mesos i, tal com explica el regidor Toni Serrat, "la idea és anar-ho estenent al cinturó de tota la resta de càrrega i descàrrega". Durant aquest temps de prova es recolliran els suggeriments de la ciutadania per millorar la nova gestió d'aquestes zones.
 
INFORMACIÓ BÀSICA
Qui pot estacionar a les zones?
Poden aparcar tots aquells vehicles -camions, furgonetes, vehicles mixtos de dos seients i de persones amb mobilitat reduïda- durant mitja hora. D'altra banda, els vehicles que paguin impost de circulació als vials on hi ha aquestes zones també podran aparcar-hi.

Com funciona l'aplicació?
Tots els vehicles s'han de registrar a l'app Parkunload. Es tracta d'una eina -disponible a App Store i Google Play- on es pot registrar gratuïtament amb les dades dels vehicles. Un cop registrat, l'app ja detectarà automàticament on es troba, permet iniciar l'estacionament i avisa quan s'està esgotant el temps d'aparcament. Quan es marxa del lloc, cal finalitzar l'estacionament.

Quan?
L'horari per aparcar a les zones DUMA està regulat de dilluns a dissabte i en funció d'on s'hagi aparcat podrà ser de 8 del matí a 8 del vespre o de 6 del matí a 8 del vespre. Fora d'aquest horari es podrà estacionar lliurement.

Les multes
Les multes per estacionar en una Zona DUMA més de temps del permès o per no ser un vehicle autoritzat en fer-ho seran d'un màxim de 100 euros, la meitat del que s'ha de pagar per una sanció en una zona de càrrega i descàrrega.

Consulta més informació

Arxivat a