Un article osonenc, premiat al congrés estatal de geriatria

El text sobre fragilitat de l’equip de Geriatria del CHV-FHSC rep el guardó amb més prestigi que atorga cada any la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG)

Redacció
25 de juny del 2018

El geriatre del servei territorial de Geriatria del CHV-FHSC, Jordi Amblàs, recollint el guardó, amb altres dues guardonades. Foto: CHV


Un equip d’investigadors format per professionals de la Fundació Hospital de la Santa Creu, el Consorci Hospitalari de Vic i la UVic-UCC ha rebut el Premi Beltrán Báguena al millor treball publicat en l’Àrea Clínica a la Revista Española de Geriatría y Gerontología durant l’any 2017.

Es tracta del guardó amb més prestigi que atorga cada any la Sociedad Española de Geriatría y Gerontología (SEGG) per l’article Índex Frágil-VIG: disseny i evaluació d’un índex de fragilitat basat en la Valoració Integral Geriàtrica de Jordi Amblàs, Joan Carles Martori, Núria Molist, Ramón Oller, Xavier Gómez Batiste i Joan Espaulella.

Tal com explica el CHV-FHUSC, aquest instrument que s’ha desenvolupat íntegrament a Vic s’està convertint en una eina molt emprada en l’àmbit de la Geriatria, ja que fins a 31 centres d’Espanya ja l’utilitzen, així com també a Portugal, Itàlia, Argentina i Mèxic. El congrés estatal va tenir lloc a La Palmas de Gran Canaria. Precisament, tres metges residents de la unitat docent de Geriatria, Santiago Castejón, Clàudia Roca i Nadina Latorre, també hi van participar per presentar 3 projectes d’investigació.