La Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants homenatja Manel Alier i Miquela Costa

El portador del penó de Sant Miquel del dia del seguici serà Miquel Pla

Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:49h

L'acte dona el tret de sortida a la Festa Major de Vic. Foto: Aj. de Vic


La Sala de la Columna va acollir aquest dijous l'acte de la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants, un organisme creat l'any passat que vetlla pel manteniment i cura de la festa del seguici de la Festa Major de Vic. Els dos homenatjats d'enguany han estat Manel Alier i Miquela Costa, nomenats Procuradors d'Honor per la seva contribució al Seguici de Sant Miquel i a la collida de l'espígol.

Ambdós van rebre una placa commemorativa a mans de l'alcaldessa de Vic. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, durant l'acte, Erra va posar en valor "la importància del llegat cultural per la ciutat perquè ajudar a fer-la més viva". Per això, va agrair a la Comissió el seu compromís amb la ciutat i va afirmar que es vetllarà perquè "el seguici esdevingui i es reconegui com a Bé d'Interès Cultural Nacional".

El membre de la Comissió de Procuradors, Xavier Cervera, va remarcar que en el darrer ple municipal es va aprovar el protocol de les figures festives del seguici de la Festa Major: "Les tradicions, tot i estar arrelades al cor, de vegades hi ha perill que es perdin en la forma. Per això és tan important posar-ho per escrit per preservar-ho en properes generacions".

El vers de l'espígol i el portador del penó

Dos dels moments més destacats de l'acte van ser la lectura, per primera vegada, del vers de l'espígol 2018 a càrrec de la seva autora, Marta Salvans, i el nomenament del portador del penó de Sant Miquel dels Sants el dia del seguici. Cada any, el portador del penó és un vigatà o vigatana anomenat Miquel o Miquela, i enguany l'honor ha recaigut en Miquel Pla.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a