Rupit connectarà el pont dels Tres Ulls amb l'entrada del poble a finals d'aquest any

El projecte, que compta amb un pressupost de 273.000 euros, habilita un camí seguretat per garantir la seguretat i facilitar la mobilitat a peu

Disseny de com serà l'itinerari de Rupit
Disseny de com serà l'itinerari de Rupit | Diputació de Barcelona
Redacció
23 de juny del 2018
Rupit unirà l'entrada del poble amb el pont dels Tres Ulls. Així ho presentaven aquest dijous el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, juntament amb l'alcalde de Rupit, Albert Marcé. El projecte és un itinerari segregat de vianants a la carretera BV-5208. L'execució del projecte, que també anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona, té un pressupost de 273.041 euros i un termini de quatre mesos. Està previst que les obres comencin a finals d'aquest any.

El pla ha estat redactat per la Diputació de Barcelona, i té per objectiu crear un itinerari de vianants segregat de la carretera que garanteixi la seguretat dels seus usuaris i faciliti la mobilitat a peu. El camí tindrà un paviment de formigó i una barrera de fusta i acer, que el separarà de la via.

L'allargada total de l'itinerari serà de 170 metres. La falta d'espai de plataforma i els forts desnivells de la carretera, faran necessari construir un pas d'estructura metàl·lica sobre un fonament de formigó. En un altre tram, d'uns 35 metres, el camí es recolzarà sobre un mur d'escullera i la resta de tram es farà sobre el terreny existent.

Mapa de l'itinerari de Rupit Foto: Diputació de Barcelona