«El Messies» de Händel encapçala el cartell del cicle Grans Concerts de l'Atlàntida

"Les quatre estacions" de Vivaldi és l'altre plat fort del cicle

La violoncel·lista Irma Bau ha interpretat la tercera suit de Bach durant la presentació.
La violoncel·lista Irma Bau ha interpretat la tercera suit de Bach durant la presentació. | Josep M. Montaner
21 de juny del 2018
La vuitena edició del cicle Grans Concerts de l'Atlàntida presenta un programa "amb concerts extraordinaris". Així ho destacava el cap de programació de l'equipament, Ramon Ferrer, apuntant que el cartell d'enguany "es podria veure en qualsevol de les millors sales del món". I això és deu, bàsicament, a dos dels concerts que s'hi podran veure: El Messies de Händel i Les quatre estacions de Vivaldi.

D'una banda, El Messies és una producció amb col·laboració amb el Palau de la Música i de fet només es podrà veure en aquest equipament i el de vic. Estarà interpretat per l'Orquestra de Cambra de Zuric amb el Cor de Cambra del Palau sota la direcció de Daniel Hope. Les quatre estacions de Vivaldi, d'altra banda, estarà interpretat per la formació de Londres Academy of Ancient Music i serà lúnic concert que faran a Catalunya, amb Rodolfo Richter com a violí solista.

En aquest sentit, la directora de la Fundació Atlàntida, Montse Catllà, explicava que en aquesta edició "les formacions orquestrals i corals" prenen rellevància", mentre subratllava que són "dues obres cabdals de la història de la música".

Altres concerts

La pianista Katharina Treutler, el Quartet Gerhard i la celebració dels 50 anys del Trio Barcelona completaran el cartell. Treutler és una pianista jove que "per l'edat que té acumula un currículum impressionant", deia Ferrer, remarcant que és un dels talents europeus més emergents.

El Quartet Gerhard, que interpretà peces de Mozart, Brahms i Gerhard ja va passar pel cicle anys enrere (2013), però llavors "com a Joves Intèrprets", explicava Ferrer. I finalment, també tornarà a Vic el grup Trio Barcelona que es reuneix per celebrar el 50è aniversari. De fet, el grup va desplegar un curs d'estiu a la capital osonenca. El cicle Grans Concerts començarà a partir del 26 d'octubre i s'allargarà fins al 14 de desembre.

Voluntat pedagògica i MEV

Tal com destacaven Ferrer i Catllà es consolida la xarxa de l'Atlàntida Educa i abans de cada concert s'oferirà una xerrada sobre l'obra que s'interpretarà. En aquest sentit, la directora de la Fundació remarcava que s'han establert sinergies amb el Museu Episcopal de Vic (MEV) per fomentar la projecció de les dues entitats culturals pel que fa a interacció amb nous públics i "persistir amb l'acció educativa".

Aquest vincle implica fer visites guiades amb acompanyades per música i reforçar les connexions "triangulades" entre els centres educatius, l'Atlàntida i el MEV. "Una aliança per sumar i multiplicar els potencials", concloïa Catllà. El cicle Grans Concerts compta amb el mecenatge de la Fundació Puig-Porret.
 

Durant la roda de premsa de presentació. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a