Inspecció de Treball a l'escorxador Patel de l'Esquirol

Estan comprovant si l’empresa fa servir les falses cooperatives

Inspecció de treball a l'escorxador
Inspecció de treball a l'escorxador | Josep M. Montaner
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:27h
Nova inspecció de Treball a un escorxador de la comarca. Inspectors, acompanyats per una dotació de Mossos d’Esquadra, ha entrat aquest matí a l’escorxador Patel (grup Vall Companys) a l’Esquirol per comprovar si hi ha falses cooperatives.

De fet, aquesta empresa ja estava denunciada -com Le Porc Gourmet- pels sindicats per incomplir la Llei de Cooperatives. En el cas de l’escorxador de Santa Eugènia ja han rebut la visita d’Inspecció de Treball en dues ocasions.

Des del Grup Vall Companys recorden que les contractacions de Patel i la resta d'empreses del grup funcionen d'acord a la normativa estatal i a la normativa catalana de cooperatives. En aquest sentit, asseguren que la direcció de Patel ha col·laborat "des del primer minut" amb la inspecció de treball i reivindiquen que les condicions econòmiques de les empreses subcontractades del grup estan per sobre del que marca el conveni del sector.

Tal com havia publicat Osona.com, el maig ja es van produir algunes aturades per reclamar els seus drets laborals. Sobretot els del torn de la tarda que pertanyen a la cooperativa Copergo, amb seu a Vic. Els del matí tenen contractes temporals. Els de la tarda, doncs, reclamen tenir dret a vacances, pagues extra i un sou digne, entre altres.

La problemàtica de les condicions laborals del sector carni a Osona va esclatar amb l’escorxador Esfosa i s'ha escampat com una taca d'oli. Va estendre’s cap Santa Eugènia de Berga, amb Le Porc Gourmet, i ara ha arribat a L’Esquirol. Totes tres eren assenyalades per Càrnies en Lluita i els sindicats com a empreses que contracten falses cooperatives. 
 

Inspecció de treball a l'escorxador. Foto: Josep M. Montaner

 

Dues furgonetes de Mossos a l'escorxador Foto: Josep M. Montaner

 

Una aturada a l'escorxador de l'Esquirol el maig passat. Foto: Josep M. Montaner