​David Valldeperes, Maria Colomer i Dídac Maroto, millors treballs de recerca de Manllleu

Disset treballs optaven a guanyar les tres categories

Els guardonats amb els seus tutors del treball.
Els guardonats amb els seus tutors del treball. | Aj. de Manlleu
Redacció
21 de juny del 2018
L'Ajuntament de Manlleu va atorgar la setmana passada els premis als millors treballs de recerca de 2n de Batxillerat. Els guanyadors d'enguany han estat David Valldeperes, Maria Colomer i Dídac Maroto. Tal com expliquen en una nota, Valldeperes va guanyar en la categoria d'Humanitats i Ciències Socials pel treball "El bilingüisme. Molt més que parlar dues llengües". L'alumne del col·legi La Salle va estar guardonat pels fonaments teòrics, l'originalitat i el rigor en l'exposició.

En la categoria de Ciències Experimentals i Tecnologia també va guanyar l'alumna de La Salle Maria Colomer amb el treball "La higiene bucal dels catalans". Es va valorar l'acurada presentació i l'equilibri en els continguts i el tractament de dades per arribar a unes conclusions concretes i aplicables.

Finalment, en la categoria Ciutat de Manlleu va guanyar Dídac Maroto Serrat, de l'Institut Antoni Pous i Argila, pel treball "El serpent de Manlleu. L'origen de la llegenda". Es va valorar l'originalitat de l'enfocament, la claredat de l'exposició i la validació de les diverses hipòtesis plantejades.

De cada un dels treballs guanyadors, en queda dipositat un exemplar a l'arxiu municipal i un altre a la biblioteca, a fi que tothom qui ho desitgi els pugui llegir o consultar.

Disset treballs

Aquests premis s'adrecen als estudiants de segon de batxillerat de l'Institut Antoni Pous i Argila i del Col·legi La Salle, i també als estudiants manlleuencs que fan el batxillerat a altres centres de la comarca. A la convocatòria d'aquest any s'hi han presentat un total de 17 treballs de recerca: 7 en la categoria d'Humanitats i Ciències Socials, 7 en la categoria de Ciències Experimentals i Tecnologia i 3 en la categoria Ciutat de Manlleu.

L'acte de lliurament va tenir lloc a la Biblioteca Municipal de Manlleu amb la presència de Marta Alsina, regidora d'Educació, i l'alcalde, Àlex Garrido, acompanyats dels membres del jurat i amb l'assistència d'alumnes, professors, familiars i amics.

El jurat estava format per Olga Cabezas Santanera, Marc Ordeix Rigo, David Osa Fernández, Laura Pujadas Marco i Albert Santasusagna i Riu. El jurat va destacar la implicació personal dels estudiants en els treballs de recerca presentats, així com la llarga deliberació que li va caldre per determinar els guanyadors, ja que la qualitat de tots els treballs presentats era molt alta.

Per la seva banda, la regidora d'Educació va agrair l'esforç de tots els estudiants i tutors, així com el suport de les famílies, i va dedicar unes paraules de felicitació i encoratjament als guanyadors.
Arxivat a