El Servei de Joventut del Consell Comarcal es forma a Bèlgica

Vint professionals de 12 països europeus van intervenir a la docència

per Redacció , 19 de juny de 2018 a les 17:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Durant la sessió formativa Foto: CCO


Un grup de professionals del Servei de Joventut del Consell Comarcal d'Osona van assistir a Bèlgica a la formació "Take part & learn", sobre la participació juvenil.  Provenien d'Alemanya, Bèlgica, Islàndia, Letònia o Xipre, entre altres, i es van formar en tècniques del col·laboracionisme i a desenvolupar un pensament crític. L'estada va tenir lloc a Merelbeke, a la regió de Flandes, i es va fer a principis de maig.


En clau osonenca hi va assistir  la tècnica Gemma Collell i va l’única representant de l’estat. Collell hi va explicar el treball en temes de participació juvenil que es realitzen en l’àmbit comarcal i en els sis municipis on hi té presència: Calldetenes, Folgueroles, les Masies de Roda, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles i Vilanova de Sau.

Durant l'estada, els participants van visitar tres projectes socials de la ciutat belga de Gant. Van conèixer l'organització sobre treball comunitari "VZW Jong", el moviment juvenil sobre medi ambient "JNM" i l'equip de participació del departament de Joventut de l'Ajuntament de Gant.


La iniciativa forma part del programa Erasmus+ Youth de la Unió Europea, que dona suport als joves en àmbits com ara l'educació o l'esport.

 

 

Participació