Música i solidaritat amb els treballadors acomiadats de Le Porc Gourmet

Més de 2.200 persones es concentren a Santa Eugènia de Berga en el concert de Càrnies en Lluita

Concert solidària amb Càrnies en lluita a Santa Eugènia de Berga
Concert solidària amb Càrnies en lluita a Santa Eugènia de Berga | Joan Parera
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:37h
La música es va bolcar aquest dissabte amb els treballadors acomiadats de l'escorxador Le Porc Gourmet de Santa Eugènia de Berga. Centenars de persones van omplir el camp del Bulló per solidaritzar-se amb la vuitantena d'empleats que no tenen ni atur ni cap mena de prestació d'ençà que els van acomiadar. Aquests es van negar a fer el canvi de cooperativa de treball quan la companyia els hi va obligar. La caixa de solidaritat de Càrnies en Lluita ha d'ajudar aquests treballadors.

Tal ha pogut saber Osona.com, es van vendre un total de 2.200 entrades (una cinquantena més de la fila zero) i hi van participar uns 150 voluntaris. Resiliència, Txarango, Tremendu i PD Ratlles van ser els quatre grups que van participar a la jornada i van fer cantar i ballar els assistents de les 10 de la nit fins a les 4 de la matinada.

Durant el concert, Càrnies en Lluita va llegir un manifest on remarcaven que "la duríssima lluita dels treballadors començar a donar algun resultat". "Això s'ha aconseguit amb molt de patiment de les persones que han dit: som treballadors i treballadores, però també som persones dignes. Exigim respecte. Ens mereixem un respecte".

També van criticar "el pacte fantasma" dels sindicats d'UGT, CCOO i el Grupo Jorge i van traslladar el seu agraïment a totes les donacions a la caixa de resistència, a l'ajuntament de Santa Eugènia, a Càritas, als grups que van tocar, etc. El manifest va acabar -com no podia ser d'altra manera- amb el crit que tant identifica aquesta lluita: "Pits i collons!".