Vic inverteix 1 milió per renovar tots els contenidors

Sota el lema "Tu tries bé" arrenca la nova campanya de recollida selectiva després de no trobar consens polític en el porta a porta

Durant la presentació de la nova campanya divendres passat
Durant la presentació de la nova campanya divendres passat | Carles Fiter
Gerard Castañé/Carles Fiter
18 de juny del 2018
L'Ajuntament de Vic comença a substituir aquesta setmana els 1.665 contenidors d'escombraries de tota la ciutat. Els primers a ser reemplaçats seran els de multiproducte i els del vidre, ja que són els més antics i, per tant, els que estan més deteriorats. Així ho explicava aquest divendres el regidor de Serveis Toni Serrat en la presentació de la nova campanya "Tu tries bé". Després de l'estiu es començaran a canviar els de rebuig i orgànic. El cost total dels nous contenidors és d'un milió d'euros, uns 800.000 pels contenidors de multiproducte i de vidre, i uns 200.000 pels d'orgànic i rebuig.

El regidor de Serveis Toni Serrat explicava que "cada dia es muntaran uns 20 contenidors de cada tipus". El procés es farà de manera gradual, per barris, i durarà aproximadament un mes. Començaran pels barris del sud i acabaran pels del nord. "Tots els contenidors aniran fixats a terra", explicava Serrat, remarcant que s'ha fet un estudi de les ubicacions i alguns es canviaran de lloc per facilitar la recollida dels camions. A diferència dels altres, "són més baixets i boteruts, estan més inflats per tenir més capacitat".

Paral·lelament s'han contractat informadors perquè durant uns mesos expliquin com fer la tria de residus i alhora també es farà un seguiment de les zones susceptibles d'acollir l'anomenat turisme d'escombraries de pobles veïns.

Objectiu: superar el 50%

Serrat apuntava que l'objectiu de la campanya és superar el percentatge actual de recollida selectiva. Actualment s'està en un 50% i es vol arribar al 70%, com a Manlleu, i tal com fixen les directives europees (65-70%).

I el porta a porta?

Tot i la inversió, Serrat explicava que la idea del sistema de recollida de residus porta a porta no està descartada. De fet, d'entre les 224 accions del Pla Estratègic Ambiental, que es va aprovar per unanimitat al ple passat, aquest sistema segueix sent un dels punts importants. Caldrà veure, però, si s'acaba trobant consens polític.
Arxivat a