Càrnies en Lluita critica el preacord amb Grupo Jorge perquè s'ha fet d'«esquena» als cooperativistes

La plataforma reclama la readmissió "amb tots els seus drets" del centenar de treballadors acomiadats en el si del conflicte

Redacció
15 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:18h
La plataforma Càrnies en Lluita ha criticat el principi d'acord per aturar la vaga indefinida a què van arribar dijous al vespre els sindicats majoritaris CCOO i UGT amb Grupo Jorge perquè no s'ha tingut en compte els treballadors afectats directament pel model cooperatiu. En declaracions a l'ACN, la portaveu de Càrnies en Lluita, Montse Castañé, ha assenyalat que el principi d'acord "no és democràtic" perquè en les negociacions obertes "no s'ha comptat amb els treballadors", en referència a la gran quantitat de cooperativistes que té Grupo Jorge a Catalunya i posant de relleu que els treballadors propis de l'empresa afiliats als grans sindicats és proporcionalment menor.

Castañé ha reclamat la immediata readmissió de tots els treballadors acomiadats en el si del conflicte (al voltant d'un centenar segons els càlculs de la plataforma) i que s'assegurin "tots els seus drets". Càrnies en Lluita continuarà amb les mobilitzacions i aquest dissabte ha convocat una manifestació a les 6 de la tarda a la Plaça de l'Estació de Vic per donar suport als treballadors del Grupo Jorge. La jornada seguirà al vespre amb un concert solidari de Txarango a Santa Eugènia de Berga.

"A les negociacions no se'ns hi ha volgut, ni a la COS, ni a Càrnies en Lluita, ni a cap treballador", ha criticat Montse Castañé. "Pensem que no és democràtic i l'acord no respecta els treballadors afectats per les cooperatives, tot plegat és una fantasmada", ha reblat la portaveu de Càrnies en Lluita. "Des del primer dia ja dèiem que ni el Grupo Jorge marxaria, ni aquesta vaga es faria", ha assenyalat Castañé. Des de la plataforma han vist la successió del fets i les reunions "com una manera de ficar-se pel mig en un conflicte amb uns treballadors que portaven molt de temps lluitant". "Se'ls ha faltat totalment al respecte", ha dit.

D'altra banda, la plataforma també exigeix que l'expedient que Inspecció de Treball té obert a Le Porc Gourmet "arribi fins el final". La plataforma no vol que el principi d'acord a què s'ha arribat per aturar la vaga indefinida anunciada per CCOO i UGT i el compromís de l'empresa a assumir en plantilla els treballadors cooperativistes hi interfereixi.  Montse Castañé ha assenyalat que la lluita "seguirà fins al final". "I més tenint treballadors que estan passant gana, i que ningú es preocupa per ells".