Ciutadans presenta un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Vic

Segons la formació taronja, se’ls va impedir celebrar un acte polític a la plaça de la Catedral

Inés Arrimadas, aquest dissabte passat a Vic
Inés Arrimadas, aquest dissabte passat a Vic | Adrià Costa
Carles Fiter/Sara González
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:33h
Ciutadans ha presentat un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vic per haver impedit l’acte polític que havia de celebrar el passat cap de setmana a la plaça de Catedral. Així ho explicava la seva líder, Inés Arrimadas, aquest dimarts al Parlament mentre compartia l’afirmació del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, sobre que Catalunya està “a tocar d’un enfrontament civil”. Tot i la prohibició de l’Ajuntament de Vic, Ciutadans va fer les valoracions als mitjans a Vic enmig d’una tensa trobada entre simpatitzants i contraris a la formació.

Arrimadas denunciava que “Ciutadans hauria d'estar celebrant un acte, però l'Ajuntament governat per partits separatistes ha decidit no donar-nos permís, tot i així sí que es va donar permís per fer-ne un de separatista". La líder de la formació taronja es referia l'acte organitzat pel Moviment 30/03 en suport a la política vigatana exiliada Marta Rovira, on hi van participar milers de persones. L’Ajuntament va denegar l’acte perquè estaven fora de campanya electoral.

Intentant assentar-se a Osona

Ciutadans va ser la tercera força a Osona en les eleccions del 21-D, amb un 11,5% dels vots, per darrere de JxCat (46%) i ERC (25%). La formació taronja va escalar entre les opcions preferides pels osonencs malgrat no disposar d'estructura de partit a la comarca, on no compta amb cap regidor. Amb les municipals del 2019 a l'horitzó, el partit ja ha constituït grups a Vic i Manlleu.

"La implantació del partit segueix creixent", deia la líder del partit, apuntant que "estem convençuts que les propers eleccions municipals Ciutadans multiplicarà la seva representació a tot arreu i també a Osona". 
Arxivat a