​L'Esquirol rehabilita el camí de la Foradada a Cantonigròs

Els treballs tenen un cost de 42.000 euros que ha finançat la Generalitat

Redacció
11 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:17h
Una de les zones rehabilitades del camí
Una de les zones rehabilitades del camí | Aj. de L'Esquirol
L'Ajuntament de l'Esquirol ha posat en marxa una iniciativa per rehabilitar el camí de La Foradada a Cantonigròs. L'adequació del camí és possible gràcies a un ajut de 42.000 euros que ha rebut de la concessió de la línia de subvencions per a inversions en camins locals promogut pel Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Tal com explica l'Ajuntament, l'estat actual del camí és força deficient, l'empedrat és molt irregular i quan plou l'escorrentia és elevadíssima i erosiona permanentment el sender. Per aquest motiu, l'accessibilitat a un dels llocs més emblemàtics del Collsacabra és força limitada. Amb l'adequació es vol garantir la seguretat dels usuaris i fer del camí una zona de fàcil accés per anar a peu.

Aquesta ruta comença a Cantonigròs i al final, després de salvar un fort pendent, s'arriba al gorg. El trajecte discorre entre un paisatge variat i amb molta vegetació: alzines, roures, i vegetació de ribera. A més, l'Ajuntament de l'Esquirol es proposa millorar bona part del traçat de la ruta i instal·lar una nova senyalització de seguiment.

Un ampli ventall de beneficiaris

Els beneficiaris de la intervenció són l'ampli ventall de visitants reals, des dels veïns del propi municipi i altres municipis propers com Manlleu, Roda de Ter i Tavertet, com els visitants que busquen ofertes d'oci a la natura. En segon terme, tenint en compte que la rehabilitació de la ruta és un recurs més del municipi per atraure visitants, també en sortiran beneficiats els establiments i serveis de turisme i restauració, que podran incrementar les activitats a oferir i afegir un atractiu més a la seva oferta.