La Diputació fa un estudi de viabilitat de dos habitatges socials a Sora

Tenen l'objectiu de facilitar l'emancipació i evitar la pèrdua de població

Sora
Sora | Diputació de Barcelona
Redacció
17 de juny del 2018

Sora Foto: Diputació de Barcelona


La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de viabilitat per a la promoció de dos habitatges socials a Sora per facilitar l'emancipació de la gent jove i evitar la pèrdua de població. L'actuació planteja rehabilitar l'edifici de l'antic ajuntament i adaptar-lo a un canvi d'ús per habilitar-lo com a habitatges.

La promoció comprendria una actuació de dos habitatges d'uns 40 metres quadrats, mantenint l'estructura de parets de càrrega de l'edificació existent, ja que el seu estat és força bo, tot i que es proposen actuacions de millora de l'eficiència energètica. L'estudi contempla dos escenaris de rehabilitació, un de pressupost alt i l'altre més ajustat, segons el grau d'intervenció, així com si cal un enderroc parcial per adequar l'edifici a la normativa urbanística vigent.

Els estudis de viabilitat són documents tècnics dissenyats per facilitar la presa de decisions dels ens locals a través de la proposta de diferents alternatives. Identifiquen un full de ruta d'actuacions a seguir en base als paràmetres que estableixi l'Ajuntament.