L'alcaldessa de Vic es reuneix amb la de Barcelona per l'ozó troposfèric

Anna Erra i Ada Colau comparteixen estratègies per la millora de la qualitat de l'aire

Durant la reunió amb Ada Colau, juntament amb Arnau Martí i Josep Ramon Soldevila
Durant la reunió amb Ada Colau, juntament amb Arnau Martí i Josep Ramon Soldevila | Twitter @AdaColau
Redacció
11 de juny del 2018
L'alcaldessa de Vic Anna Erra i els regidors Josep-Ramon Soldevila i Arnau Martí (Vic Per a Tots) es van reunir aquest divendres amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau per parlar sobre l'ozó. La comitiva de Vic va demanar a Colau que s'implantin mesures de restricció de trànsit quan es produeixen episodis d'alt nivell d'ozó a l'estiu. Aquest fet afecta la Plana Vic i té el seu origen a l'àrea metropolitana.

L'ozó troposfèric és un contaminat secundari que es forma a partir de reaccions químiques entre contaminants primaris, com els òxids de nitrogen i els compostos orgànics volàtils, i la radiació solar intensa durant un temps llarg. En el cas d'Osona, les marinades bufen aquests contaminants de l'àrea metropolitana que es queden a la plana de Vic, on la dispersió és més difícil. Sumant-li les altes temperatures, es crea aquest contaminant secundari. De fet, Vic ja va instal·lar un panell per indicar-ne els nivells el passat 15 de maig.

El passat ple de l'Ajuntament de Vic des de l'oposició es va demanar si hi podien assistir i Erra va respondre que seria una trobada entre les dues alcaldesses. Per això, sorprèn la presència d'Arnau Martí. També es va criticar que es tracta d'un problema comarcal i també podien haver convidat algun representant del Consell Comarcal.
Arxivat a